Het Initiatief

This post is also available in: English

Download hier de vragenlijst (pdf of word)

Let op! Op dit moment zijn zijn we bezig om Het Initiatief bij te werken, maar sommige bestanden op deze pagina kunnen nog verouderde informatie bevatten.

Voor deze inventarisatie zijn we op zoek naar alle samenwerkingsverbanden en individuen die zich inzetten voor de kunst. We willen deze groepen presenteren en daarmee de breedte en diversiteit van het kunstenveld zichtbaar maken. Als je zelf deel uitmaakt van zo’n soort initiatief (groot of klein, net opgericht of sinds jaar en dag, voor de beeldende kunst of overkoepelend) en je wilt dat deze groep onderdeel uit maakt van het overzicht dat wij bieden, download dan deze korte vragenlijst (pdf of word) en stuur deze ingevuld terug naar initiatief@platformbk.nl.

De totale inventarisatie van samenwerkingsverbanden zal gepresenteerd worden als onderdeel van ons Kunstlandschap. Het schap reist naar verschillende locaties om telkens opnieuw een actueel overzicht te geven van de huidige staat van het kunstlandschap in Nederland.

Het Initiatief – totaal

#theorganisation

#theorganisation gebruikt bestaande infrastructuren als smart structures  en werkt samen met leden om de bottom-up invloed in de samenleving te stimuleren.

Sinds: 2011
Gevestigd in: online, zwervend
Website

1646

1646 is een projectruimte voor hedendaagse, experimentele kunst en ideeën. 1646 is een platform voor nieuwe producties en presentaties met speciale nadruk op het stimuleren van kunstenaars om nieuwe projecten op locatie te realiseren. Naast een jaarprogramma van tentoonstellingen, host 1646 kunstenaarsgesprekken, video screenings en lezingen en huist tevens een residency voor buitenlandse kunstenaars en curatoren.

Sinds: 1994
Gevestigd in: Den Haag
website

38CC

38CC verkent de wisselwerking tussen de kunsten en de daaraan gelieerde, of voor een deel ermee samenhangende terreinen en maakt dit zichtbaar middels publiekspresentaties. In haar programmering laat 38CC de identiteit van de stad Delft een rol spelen, gekoppeld aan een kwaliteit van nationaal en internationaal niveau.

Sinds: 2008
Gevestigd: Delft
website

ADA, Area for Debate and Art

ADA is een onafhankelijk kunstenaarsinitiatief opgericht om kritische reflectie en debat in en over kunst te koesteren en te stimuleren in een open en vriendelijke omgeving.

Sinds: 2008
Gevestigd in: Rotterdam
website

ArtistTalks

ArtistTalks organiseert maandelijks lezingen verzorgd door kunstenaars over specifieke onderwerpen met betrekking tot de kunstenaarspraktijk.

Sinds: 2011
Gevestigd in: Amsterdam
website

ARTPARK.NL

Artpark is een interdisciplinair en experimenteel presentatieplatform dat ruimte biedt aan de ontwikkeling van nieuwe ideen. Het richt zich op: beeldende kunst, architectuur/duurzaamheid, vormgeving & design, media-art (nieuwe media) en film en is een conceptuele proeftuin en laboratorium waar een ontmoeting en interactie plaatsvindt met het publiek.

Gevestigd in: Rotterdam
website

Billytown

Billytown is een kunstenaarsinitiatief dat studio’s biedt aan een kleine groep kunstenaars.
Verder organiseert Billytown (groep)-exposities en kunstmanifestaties gericht op proces en interdisciplinaire samenwerking. Sinds kort heeft Billytown ook twee gaststudio’s.

Sinds: 2003
Gevestigd in: Den Haag
website

BK-NU

BK-NU (Beeldende Kunst Netwerk Utrecht) is de naam van het Utrechtse kunstnetwerk dat zes instellingen voor actuele kunst verenigt, te weten Academiegalerie, BAK, Casco, Expodium, FOTODOK en Impakt. #overkoepelend

Gevestigd in: Utrecht
website

Calcite Revolt

Calcite Revolt is een initiatief voor professionele uitwisseling tussen kunstenaars, curatoren/bemiddelaars en schrijvers. Wij willen vanuit een kritische houding ten aanzien van vastgeroeste posities komen tot meer productieve vormen van samenwerking en uitwisseling. Categorie: #lezingen #discussie

Sinds: 2009
Gevestigd in: Amsterdam
website

Chmkoome’s blog

chmkoome is een blog dat de belangstelling voor kunst, tentoonstellingen en kunstenaars door middel van een persoonlijke keuze wil stimuleren. #magazine #blog

Sinds: 2004
Gevestigd in: online
website

Collectief Derde Wal

Ieder jaar produceert Collectief Derde Wal een nieuwe tentoonstellingsreeks rondom een actueel thema. “De Nieuwe Ruimte” en “Fill the Room” zijn hier voorbeelden van. Binnen deze reeksen poogt Collectief Derde Wal nieuwe vormen te gebruiken, bijvoorbeeld door te werken met wisselende curatoren. Ook worden talentvolle en onlangs afgestudeerde kunstenaars betrokken bij en gepresenteerd binnen hun tentoonstellingen.

Sinds: 2009
Gevestigd in: Nijmegen
Website

Collectief Ondergrond

Collectief Ondergrond is een projectruimte voor hedendaagse kunst met als doel het bieden van een platform voor experiment en dialoog tussen beginnende kunstenaars van over de hele wereld. #presentatie.

Sinds: 2011
Gevestigd in: Amsterdam
website

Enough Room for Space

Enough Room for Space (ERforS) is een non-profit organisatie die de creatie van fysieke, virtuele en mentale ruimte stimuleert voor culturele initiatieven door wereldwijd events en residentie/onderzoeksprojecten te initiaren en coördineren. Ieder project wordt geïnitieerd en gecoördineerd door een steeds wisselende combinatie van kunstenaars en/of curatoren. #presentatie #onderzoek

Sinds: 2005
Gevestigd in: Rotterdam en Brussel
website

 

EX-MÊKH

EX-MÊKH bestaat uit drie kunstenaars die verschillende plekken onderzoeken en daar tentoonstellingen maken.  #presentatie

Sinds: 2006
Gevestigd in: zwervend
Website

Extrapool

Extrapool is actief op drie werkvelden: sound, art en print. Onderling wordt zo veel mogelijk samengewerkt. Ons podium, onze toonzaal, valt het best als volgt te omschrijven: opvallende context in een flexibele, veranderende, veranderbare setting (zaal). Enerzijds informeel en intiem, anderzijds uitgesproken (dominant) en artistiek.

Sinds: 1991
Gevestigd in: Nijmegen
Website

Gastatelier Leo XIII

Gastatelier Leo XIII is een residentie gericht op onderzoek, innovatie en presentatie van beeldende kunst.

Sinds: 2009
Gevestigd in: Tilburg
Website

Het Harde Potlood

Het Harde Potlood is een samenwerkingsverband tussen de kunstenaars Richtje Reinsma, Roosmarijn Schoonewelle en Heleen Wiemer. Het werk van Het Harde Potlood is experimenteel en multidisciplinair. Het omvat muurtekeningen, tekenacties, installaties en performances. Naast autonoom werk maakt Het Harde Potlood illustraties en getekende reportages, geeft workshops en ontwerpt decorstukken.

Sinds: 2006
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Horizonverticaal

Horizonverticaal is een kunstenaarsinitiatief in Haarlem. Zij bieden een programma waarin tentoonstellingen worden georganiseerd die zich begeven op het snijvlak van high art low art, film, design, cartoons en muziek.

Sinds: 2010
Gevestigd in: Haarlem
Website

Hotel MariaKapel (HMK)

HMK is een internationale door kunstenaars gerunde residency, met een presentatieruimte in een 15e-eeuwse kapel.

Sinds: 2003
Gevestigd in: Hoorn
Website

iii

iii is een artist-run platform, productiehuis, artist-in-residentie en distributie bureau gevestigd in Den Haag. Binnen projecten van iii speelt interdisciplinariteit, tussen music, beeldende kunst, theater en media design, een grote rol. Daarnaast houdt iii zich bezig met nieuwe vormen van presentatie, waarbij een focus ligt op de vier dimensies: beeld, geluid, ruimte en het lichaam.

Sinds: 2013
Gevestigd in: Den Haag
Website

 

IS-Projects

Een platform voor kunstenaars en geïnterneerden om elkaar te ontmoeten, dialoog en discussie aan te gaan door middel van het tonen en verbinden van hedendaagse concrete, voorstellingsloze kunst van en tussen Nederlandse en buitenlandse kunstenaars.

Sinds: 2007
Gevestigd in: Leiden
Website

Jegens en Tevens

Jegens en Tevens bekijkt, onderzoekt en bevraagt de beeldende kunst in Den Haag.

Sinds: 2011
Gevestigd in: Den Haag
Website

Kafana

KAFANA. Het klinkt misschien als een mix tussen een koffiehuis en een zwembad, maar dat is het niet. Ook is het is geen galerie, artspace of kunstenaarsinitiatief, hoewel het wel is opgezet door kunstenaars en curators.

Sinds: 2011
Gevestigd in: Amsterdam
Website

KiK

KiK (Kunst in Kolderveen) is gevestigd in de voormalige zuivelfabriek  in Kolderveen, Drenthe. In KiK wonen en werken gastkunstenaars afkomstig uit zeer diverse disciplines, als onderdeel van het ‘De Venen’

Gevestigd in: Kolderveen
Website

KipVis

Kunstwerkplaats KipVis nodigt kunstenaars uit voor een werkperiode. Hierin bieden ze ruimte voor risico. Een werkperiode wordt afgesloten door een Vaststelling.

Sinds: 2004
Gevestigd in: Vlissingen
Website

Kulter

Kulter. is een collectief van beeldend kunstenaars, muzikanten en schrijvers dat gezamenlijk evenementen organiseert in galeries, concertzalen en huiskamers.

Sinds: 2011
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Kunsthuis SYB

Kunsthuis SYB is een artist residency in een monumentaal pand in het midden van het Friese dorp Beetsterzwaag. Kunsthuis SYB is een plek voor talentontwikkeling en kennisuitwisseling en nodigt op basis van een projectvoorstel hedendaagse kunstenaars uit om gedurende een projectperiode van gemiddeld zes weken in het huis te wonen en te werken. Daarbij ligt de nadruk op nieuwe samenwerkingsverbanden, onderzoek en experiment. Jonge curatoren en recensenten worden uitgenodigd samen te werken met de kunstenaars.

Gevestigd in: Beetsterzwaag
Website

Lost Painters

Lost Painters is een webmagazine over de posities en ideeen in de hedendaagse beeldende kunst.

Sinds: 2010
Gevestigd in: Tilburg
Website

M4gastatelier

M4gastatelier, opgericht in 2005 is een onafhankelijke non-profit kunstruimte en Artist in Residence organisatie gelegen in het centrum van Amsterdam. De unieke verblijfs en -werkruimte is gehuisvest in een atelier-fabriekspand met rijke historie (Tetterode complex). Sinds de oprichting hebben 40 AIR werkperiodes plaatsgevonden en zijn er diverse tentoonstellingsprojecten gerealiseerd, zoals Notations, Type & Characters, The Next Monument en Weiner Wall

Sinds: 2005
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Maakhaven

Maakhaven is een groot atelierpand in Den Haag met meer dan 30 huurders, hun disciplines varieren van beeldende kunst, grafisch ontwerp, architectuur, interieurbouw, muziek en dans. Door de verscheidenheid aan creatieve vakken is er veel kruisbestuiving tussen de gebruikers en hun projecten binnen het pand.

Sinds: 2003
Gevestigd in: Den Haag
Website

Met Andere Woorden (MAW)

Met Andere Woorden (MAW) is een initiatief dat via kunst vraag- en probleemstellingen via het bedrijfsleven of overheidsinstellingen bevraagt en oplost. Hierbij geven zij gevraagd of ongevraagd advies, en pogen zij de achterliggende structuren, waarin deze instellingen fungeren, bloot te leggen. MAW staat o.a. bekend om de acties die leidde tot de hervorming van de Raad van Toezicht van ArtEZ.

Sinds: 2014
Gevestigd in: Arnhem
Website

MIR project

MIR Project is een mobiel expeditie station dat zelfstandig stroom opwekt en dat overal onafhankelijk kan staan. Naast de functie van wonen en verblijf functioneert MIR als werkplaats, laboratorium, onderzoeksstation, ontmoetingsplek en expositie ruimte. MIR biedt personen, instellingen en bedrijven die werkzaam zijn in de kunst, techniek en wetenschap ruimte voor onderzoek en experiment. Binnen projecten richt MIR zich op verbeelding, technische ontwikkelingen (innovaties), ruimtelijke ordening en natuur.

Sinds: 2010
Gevestigd in: Arnhem
Website

Mister Motley

Mister Motley is ervan overtuigd dat mensen meer van kunst houden dan ze denken. We laten zien dat hedendaagse kunst inspirerend en verrijkend kan zijn, en dat zelfs het meest ingewikkelde idee prikkelend kan worden gepresenteerd. Ons motto is: Mister Motley knoopt kunst en leven aan elkaar. Sinds januari 2013 bestaat mister Motley alleen nog online.

Sinds: 2004
Gevestigd in: Amsterdam
Website

MOMART

MOMART is presentatieruimte dat jonge en opkomende kunstenaars een podium biedt. Het presenteren, onderzoeken en produceren van hedendaagse kunst staat centraal in MOMART. Rondom presentaties worden ook kunstenaarsgesprekken, performances en debatten georganiseerd.

Gevestigd in: Amsterdam
Website

 

Nest

Nest is een platform voor hedendaagse beeldende kunst met een tentoonstellingsruimte van 400 m2. Tentoonstellingen in Nest richten zich op specifieke thema’s

Gevestigd in: Den Haag
Website

Onomatopee

Onomatopee is een instelling voor reflectie en communicatie. De stichting heeft zich ten doel gesteld de parameters van onze (ontworpen) cultuur te bevragen door middel van onderzoek en presentaties.

Sinds: 2006
Gevestigd in: Eindhoven
Website

OT301

De OT301 begon in 1999 toen een groep kunstenaars het gebouw aan de Overtoom in Amsterdam kraakte. Er ontstond een nieuw platform waar kunstenaars kunnen wonen en werken en tevens samenwerken aan een publieke programmering die een podium biedt aan experimentele, alternatieve kunst, muziek, film, dans, theater en workshops.

Sinds: 1999
Gevestigd in: Amsterdam
Website

P.ART of your life

P.ART of your life is een project- en presentatieruimte voor hedendaagse kunst in Zwolle. Er worden vijf project-presentaties per jaar gerealiseerd van telkens een of meerdere kunstenaars. Ook worden er lezingen, kunstenaarsgesprekken, filmscreenings en etentjes georganiseerd.

Sinds: 1995
Gevestigd in: Zwolle
Website

P/////AKT

Vanuit het actuele discours zoekt P/////AKT naar relevante invalshoeken en worden kunstenaars uitgenodigd die een eigen positie durven in te nemen en op onderzoek uitgaan. P/////AKT biedt een platform aan kunstenaars die zich onderscheiden door hun unieke en eigenzinnige taal en die daarmee een andere visie op het huidige denken kunnen verbeelden.

Sinds: 2003
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Park

Park is een kunstinitiatief opgericht door Rob Moonen in samenwerking met vijf Tilburgse kunstenaars. Samen vormen zij de werkgroep Park. Park ziet de noodzaak van een middenpodium dat zich positioneert tussen Kunstpodium T en Museum De Pont en wil zich daarvoor inzetten door een tentoonstellingsprogramma in de voormalige Goretti-kapel aan het Wilhelminapark te Tilburg te ontwikkelen.

Sinds: 2013
Gevestigd in: Tilburg
Website

Penny University

Penny University brengt kunstenaars en ontwerpers samen om hun werk te delen. Op maandelijkse basis nodigt Penny University een maker uit die zijn/haar werk laat zien en een lezing houdt over zijn/haar praktijk, interesses of hoe een project tot stand is gekomen.

Sinds: 2013
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Plan B
Plan B is een Amsterdams kunstenaarsinitiatief dat presentaties initieert en samenstelt voor kunstenaars in verschillende stadia van hun carrière.
Plan B werkt aan verschillende projecten, van dynamische programma’s tot kleinschalige presentaties, tentoonstellingen en samenwerkingen met anderen.

Sinds: 2006
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Platform BK

Platform Beeldende Kunst is een denktank voor de kunst. Een harde kern met daaromheen een steeds groter wordend netwerk van individuen, belangenverenigingen, kunstacademies, musea, presentatie-instellingen, blogs, kranten, tijdschriften en andere partijen binnen en buiten de culturele sector waarmee we ons inzetten voor een betere beeldvorming over kunst en cultuur en een betere positie voor kunstenaars, ontwerpers, curatoren en critici die werken in de beeldende kunst.

Sinds: 2012
Gevestigd in: Amsterdam
Website 

Project Goleb

Goleb is een kunstenaarsinitiatief gelegen op de tweede verdieping van een voormalig schoolgebouw in Amsterdam Nieuw-West. Goleb bestaat voornamelijk uit kunstenaarsateliers, maar er is ook een residency programma waar individuele kunstenaars, theoretici en ontwerpers worden uitgenodigd om te verblijven voor een periode van maximaal 3 maanden.

Sinds: 2010
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Public Space with a Roof

Public Space with a Roof (PSWAR) werd in 2003 opgericht door een groep net afgestudeerden van de Gerrit Rietveld Academie. Het begon als een projectruimte met als doel het in staat te stellen van kunstenaars om zich te ontwikkelen, hun ideeën te realiseren en presenteren, samenwerkingsverbanden aan te gaan en deel te nemen in een kritische discours.

Sinds: 2003
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Quartair

Quartair, plek voor productie, presentatie en artistiek debat. Quartair initieert en begeleidt tentoonstellingen, projecten en uitwisselingen met kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven uit binnen- en buitenland. Nadrukkelijk wordt gestreefd naar samenwerking met andere culturele organisaties.

Sinds: 1992
Gevestigd in: Den Haag
Website

Rongwrong

Rongwrong is een ruimte voor kunst en theorie die gerund wordt door Arnisa Zeqo en Antonia Carrara.

Website

Roodkapje

Roodkapje presenteert jong talent op het gebied van kunst en muziek en hebben hierbij een organiserende en faciliterende rol. Naast jonge makers, krijgt ook jong organisatietalent (curators, programmeurs) bij Roodkapje de kans zichzelf te ontplooien.

Website

RuimteCaesuur

Sinds 1995 worden er in ruimteCAESUUR tentoonstellingen actuele, hedendaagse kunst georganiseerd. RuimteCAESUUR staat voor de autonomie van de kunst en stelt het oeuvre van de kunstenaar centraal in het organiseren van (solo)tentoonstellingen. Zowel jonge, beginnende als ‘gearriveerde’ kunstenaars wordt een podium geboden ten einde in een niet-commerciële omgeving hun werk te kunnen presenteren. De ont-moeting en het leren van elkaar nemen binnen de jaarplanning van ruimteCAESUUR een belangrijke plaats in.

Sinds: 1995
Gevestigd in: Middelburg
Website

SMAHK

SMAHK, het Stedelijk Museum Assen voor Hedendaagse Kunst, richt zich op presentaties waarin lokale, nationale en internationale ontwikkelingen worden getoond, met name van werk wat uitnodigt tot reflectie en een eigenzinnige onderscheidenheid bezit. De kunstenaars kunnen als deelnemers aan tentoonstellingen of als curatoren/adviseurs worden benaderd.

Sinds: 2009
Gevestigd in: Assen
Website

SSBA Salon

SSBA Salon, de culturele deeltjesversneller, is  een plek waar nieuwe generaties elkaar kunnen ontmoeten, zich kunnen ontplooien en vermaken. De Salon is een plek waar oude gebruiken een nieuwe vorm krijgen. Een plek voor verdieping én verbreding. Een plek om te praten en te luisteren – om te spelen, om te dansen, om al doende te leren. De Salon organiseert evenementen in de breedste zin van het culturele spectrum: talkshows, lezingen, voorstellingen, exposities, feesten, presentaties – het is allemaal voorbij gekomen.

Sinds: 2011
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Stichting Flat

Stichting Flat initieert, produceert en presenteert hedendaagse kunstprojecten, met als uitgangspunt de grootstedelijke dynamiek van Amsterdam Zuidoost en de transitiezone waar dit stadsdeel van Amsterdam zich momenteel in bevindt.

Sinds: 2003
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Stichting IK

Stichting IK is een vrijwilligersorganisatie gevestigd op het IK-eiland van oprichter en beeldhouwer Jan van Munster. Op het eiland bevinden zich het woonhuis van Van Munster en een aantal paviljoens met o.a. tentoonstellingsruimten en een woon-werkatelier, geschikt voor een verblijf van een artist-in-residence.

Sinds: 2009
Gevestigd in: Oost-Souburg
Website

Stichting la Jetée

Stichting la Jetee ondersteunt cross-over projecten, door aanvragen te doen bij verschillende fondsen, feedback en faciliteiten te leveren en connecties te leggen. Daarnaast geeft de stichting cursussen aan kunstenaars die hen helpen hun werk onder woorden te brengen.

Sinds: 2005
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Stichting Ruimtevaart

Stichting Ruimtevaart is een kunstenaarsinitiatief dat in 1991 is opgericht met als doelstelling het verwerven van betaalbare werkruimte alsmede het initiëren van projecten op het gebied van de beeldende kunst, cinematografie en muziek.

Sinds: 1991
Gevestigd in: Den Haag
Website

Stichting STRP

STRP brengt kunst, technologie, experimentele popcultuur en wetenschap samen en verbindt dit aan een breed en divers publiek. Alle disciplines met enig gevoel voor de toekomst vinden een podium, van elektronische muziek tot dance, van performance tot installatiekunst en design en van robotics tot film.

Sinds: 2004
Gevestigd in: Eindhoven
Website

TAAK

TAAK is een internationaal platform dat vernieuwende kunst en educatieve programma’s ontwikkelt over maatschappelijke onderwerpen als ecologie, stedelijkheid, en mensenrechten.

Sinds: 2012
Gevestigd in: Amsterdam 
Website

 

 

TETEM kunstruimte

TETEM kunstruimte verbindt kunst en maatschappij. Naast een autonoom beeldend programma richt TETEM zich op toegepaste kunst en het instrumenteel gebruik van kunst in educatieve, sociale en ruimtelijke processen. TETEM kunstruimte ontwikkelt tentoonstellingen en lab-events, begeleidt productiehuis opdrachten, is aanbieder van cultuureducatie aan jongeren en volwassenen en beheert samen met kunstenaars en ondernemers tijdelijke locaties in de stad.

Sinds: 2007
Gevestigd in: Enschede 
Website

TeTo Projects

Stichting TeTo Projects is een toegankelijk platform voor hedendaagse kunstpraktijken met een voorkeur voor experimentele en interdisciplinaire benaderingen. Bij TeTo Projects krijgen jonge kunstenaars, ontwerpers, en theoretici de kans elkaar te ontmoeten en zich verder te ontwikkelen. TeTo Projects organiseert tentoonstellingen, internationale uitwisselingen, performances, interventies, lezingen en thinktanks. 

Sinds: 2010
Gevestigd in: Amsterdam
Website

The Holls Collective

The Holls Collective is een kunstenaarscollectief dat zich hoofdzakelijk richt op performances, video’s en ‘space-invading’ installaties. De groepsdynamiek binnen het collectief, bestaande uit acht kunstenaars, dient zowel als onderwerp als medium. Door te bewegen tussen noties van vrij, ongedefinieerd spel en specifieke doelstellingen verruimen ze op brutale wijze hun territorium, zoals in hun performance Got my mind on confetti and confetti on my mind die te zien was op de laatste editie van Art Brussel (2015). 

Sinds: 2013
Gevestigd in: Den Haag
website

The Naked

The Naked brengt kunstenaarsinitiatieven en vergelijkbare organisaties van over de hele wereld bij elkaar door middel van een website en een tweejaarlijks evenement.

Sinds: 2011
Gevestigd in: Den Haag
Website

The Yes Foundation / Hup

THEYESFOUNDATION stelt fundamentele vragen over betekenis, kunstenaar en publiek. / HUP: maakt individuele kunstenaars en hun werk zichtbaar; HUP: verschaft kunstenaars een werkperiode voor 1 of 2 maanden, inclusief atelier, leefruimte en publiek.

Sinds: 2011
Gevestigd in: s-Hertogenbosch
Website

Trendbeheer

Trendbeheer is een internettijdschrift met beeldverslagen, eigen reportages en verwijzingen naar al het nieuws op het gebied van kunst en beeldcultuur: 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Sinds: 2005
Gevestigd in: Rotterdam
Website

Tubelight

Tubelight publiceert korte, kritische besprekingen van kleine presentaties in de hedendaagse kunst. Het tijdschrift Tubelight verschijnt zes keer per jaar en is gratis verkrijgbaar bij ruim 200 galeries, kunstinstellingen en boekhandels in Nederland.

Sinds: 1998
Gevestigd in: Amsterdam
Website

V2_

V2_ is een interdisciplinair centrum voor kunst en mediatechnologie in Rotterdam. Activiteiten van V2_ bestaan uit het organiseren van presentaties, tentoonstellingen en workshops, onderzoek en ontwikkeling van kunstwerken in het eigen lab, distribueren van kunstwerken via het agentschap, publiceren op het gebied van kunst en mediatechnologie en het ontwikkelen van een online archief.

Sinds: 1981
Gevestigd in: Rotterdam
Website

 

V240

V240 is een projectruimte binnen een atelier van 8 kunstenaars in Amsterdam. V240 houdt zich voornamelijk bezig met het organiseren van exposities, screenings, en lezingen.

Gevestigd in: Amsterdam
Website

 

W139

W139 is een ruimte voor de presentatie en productie van hedendaagse kunst.

Sinds: 1979
Gevestigd in: Amsterdam
Website

Walden Affairs

Walden Affairs is een projectruimte voor de presentatie, onderzoek en productie van hedendaagse kunst. Het is een samenwerkingsproject van beeldend kunstenaar Joost Nieuwenburg en curator Mischa Poppe. Walden Affairs programmeert een breed scala aan activiteiten voor de receptie, participatie en reflectie van kunst: tentoonstellingen, performances, lezingen, filmvertoningen, informele bijeenkomsten en andere evenementen.

Sinds: 2009
Gevestigd in: Den Haag
Website

 

We Like Art

Stichting We Like Art stelt zich ten doel om het kunstkooppubliek te vergroten. Voor veel kunstliefhebbers is de stap naar de aanschaf van kunst nog te groot. We Like Art wil handvatten aanbieden voor hen die geïnteresseerd zijn in hedendaagse beeldende kunst maar die nog geen aankopen doen.

Sinds: 2010
Gevestigd in: Haarlem
Website

Whatspace

Whatspace is zowel een digitaal als analoog platform zonder vaste plek. In een tijd waarin de maatschappelijke relevantie van kunst onder druk staat, richt Whatspace zich actief en flexibel op nieuwe vormen van samenwerking, productie, presentatie en distributie.

Sinds: 2008
Gevestigd in: Tilburg, reizend 
Website

 

Zolder Museum

Zolder Museum is in 2011 begonnen als een artistiek onderzoeksproject met als doel het creëren van een omgeving die als thuis voelt voor kunst, kunstenaars en kijkers.

Gevestigd in: Amsterdam
Website