Platform Beeldende Kunst geen stad zonder kunst – Platform BK


N

geen stad zonder kunst

Platform BK organiseert samen met de Kunstenbond een vervolg op de Elfstedentocht van vorig jaar om het gesprek over woon- en werkplekken voor kunstenaars in de stad verder te brengen. In zes steden bouwen we door aan een sterke dialoog tussen stad, kunstenaars en politiek. #Geenstadzonderkunst2.

● Platform BK
11/03/2019

De werkbijeenkomsten van Geen Stad Zonder Kunst #2 vinden eind mei en begin juni plaats in Den Haag, Amsterdam, Arnhem, Tilburg, Utrecht en Maastricht. Voorafgaand aan de bijeenkomsten wordt in iedere stad intensief gesproken met de kunstenaars, atelierorganisaties en andere belanghebbenden om actuele kwesties die in de stad spelen helder te krijgen. We nodigen in iedere stad een kunstenaar uit om een poster ontwerpen waarmee het atelierbeleid breder onder de aandacht wordt gebracht.

Met deze werkbijeenkomsten willen we het woon-werkklimaat van kunstenaars en de relatie met burgers en politiek verbeteren. Daarnaast willen we input en goede voorbeelden ophalen om deze kennis verder te kunnen delen en verspreiden. Mocht je in een van deze steden wonen of werken en je ervaringen met ons willen delen, laat het vooral weten!

Het vervolg op Geen Stad Zonder Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN en Pictoright. Bekijk ook de videoclip die Yuri Veerman maakte voor Geen Stad Zonder Kunst.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en vertegenwoordigt kunstenaars, ontwerpers en andere culturele producenten.

GERELATEERDE ITEMS