v.l.n.r. Joram Kraaijeveld (Platform BK), Peter van den Bunder (Kunstenbond), Vera Bergkamp (Tweede Kamer lid D'66) en Birgit Donker (Mondriaan Fonds)

Kunstenbond en Platform BK organiseren Elfstedentocht!

Binnenkort komen de Kunstenbond en Platform BK naar jouw omgeving met een manifest over ruimte voor kunstenaars. Op vrijdag 2 februari boden we het manifest aan aan Tweede Kamerlid Vera Bergkamp op de verkiezingsconferentie van Kunsten ’92. Met dit manifest over atelierbeleid (zie bijlage) onder de arm bezoeken we in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in totaal 11 steden. We gaan langs bij lokale politici en mensen die op de kieslijsten staan.

Waarom doen we dit?
De Kunstenbond en Platform BK zien in veel steden dezelfde tendens: atelierruimtes worden schaarser, duurder en onzekerder. Vercommercialisering van steden zorgt ervoor dat m2 prijzen stijgen en kunstenaars soms naar de randen van de stad of andere steden trekken. Daarom willen wij lokale politici zoveel mogelijk concrete ideeën geven die ze straks in hun stad en college akkoord kunnen opnemen. Veel partijen hebben gereageerd op onze oproep, dus het onderwerp leeft!

We ontmoeten je graag
Na de kick-off in Leeuwarden bezoeken we Den Haag op 7/2, Amsterdam op 12/2, Rotterdam op 15/2, Utrecht en Haarlem op 19/2, Arnhem op 26/2, Nijmegen op 28/2, Eindhoven op 6/3, Maastricht op 7/7 en Tilburg op 8/3. We vinden het leuk jou dan ook te ontmoeten en bij te praten over hoe het in jouw stad gaat met ruimte voor kunstenaars. Stuur een bericht naar joram at platformbk.nl als je ons in je stad wilt komen opzoeken.

Help mee met de Elfstedentocht
Vooraf vinden we het fijn om te weten wat er in de verkiezingsprogramma’s van verschillende partijen staat over kunstenaars en atelierbeleid. Vind je het leuk om de programma’s voor ons te lezen en op een rij te zetten, mail dan naar joram@platformbk.nl hoe je kunt helpen.


Foto: v.l.n.r. Joram Kraaijeveld (Platform BK), Peter van den Bunder (Kunstenbond), Vera Bergkamp (Tweede Kamerlid D’66) en Birgit Donker (Mondriaan Fonds)

Manifest “Geen stad zonder kunst”

http://www.kunstenbond.nl/actueel/86/kunstenbond-en-platform-bk-organiseren-elfstedentocht