bk
Zoeken
C
J

De Kunst van het Maken

Hoe zetten we de maakpraktijk centraal in het culturele ecosysteem? Lees hier het verslag van het symposium van Renée Steenbergen, Veem House for Performance en Platform BK.


E

De kunst van anders: 6 voorstellen voor culturele innovatie

Tijdens de pandemie werden bestaande structuurproblemen in de cultuursector pijnlijk duidelijk. Wat kan de sector zelf doen om dit moment tot een kantelpunt te maken?


Q

De politiek van de artistieke arbeid

Over de botsing tussen tentoonstellingsproductie als sociale praktijk en de institutionele kaders. Een verslag van ‘Studio Talks: Kunstenaars in de politieke arena’, een programma van Platform BK en Museum Arnhem.


P

Noem kunstenaars geen ondernemers

Het is tijd de mythe van cultureel ondernemerschap te ontkrachten. Cultureel ondernemerschap is een vaag begrip dat structuurproblemen afwentelt op inviduele kunstenaars en vaak haaks staat op fair practice.


B

Open source guerrilla kunst voor de dag van de mensenrechten

10 december is de dag van de mensenrechten; kunstenaar Himmelsbach (1983) brengt met zijn kunstproject ’A Paper Monument for the Paperless’ deze dag extra onder de aandacht door het aanbieden van een set project posters in de vorm van een open source pdf met een oproep om deze portretten op 10 december te printen, op […]


U

De toekomst van Biënnale Gelderland

Na het debacle van de afgelaste Gelderland Biënnale willen Plaatsmaken, Omstand en P_OST de toekomstige edities organiseren.


WORD LID!

Platform BK zet zich al 10 jaar in voor solidariteit in de kunst, beter beleid en een sterkere positie voor cultuurwerkers. Dit kunnnen we doen dankzij onze 600 leden. We kunnen jouw steun goed gebruiken, want hoe meer leden, hoe groter onze vuist! Lid worden kan al vanaf €5 per maand.

WAT DOEN ONZE LEDEN?

  • Inbreng in debatten, onderzoek en evenementen vormt de basis van onze acties.
  • Eigen projecten initiëren met onze steun en toegang tot ons netwerk.
  • Een netwerk van gelijkgestemde professionals ontmoeten om ideeën, middelen en meningen uit te wisselen.
  • Ervaringen delen met Platform BK en andere leden om netwerken van solidariteit op te bouwen.
  • Gratis deelname aan onze evenementen en andere activiteiten.
READERS
Bij onze debatten en onderzoeken publiceren we speciaal samengestelde readers die extra informatie en achtergronden bieden bij de betreffende onderwerpen. De readers worden o.a. gebruikt in het onderwijs.