bk
Zoeken
C
R

Museumdirecteuren, richt u niet tot klimaatactivisten maar tot uw eigen fossiele sponsoren

Museumdirecteuren spreken klimaatactivisten aan op (eventuele) schade aan kunstwerken, maar laten tegelijk hun musea sponsoren door fossiele bedrijven. Het is goed dat hier nu discussie over komt.


H

Wie betaalt de schrijver in de kunst?

Kunstschrijvers weten: kunstschrijvers zijn onderbetaald. Wat maakt fair practice in dit veld zo lastig? Waar loopt het systeem vast en wat kan er beter?


G

WW#27 Terechte kritiek op het Boijmans leidt tot de verkeerde oplossing

Een weerwoord op het artikel Waarom de 8,1 miljoen van het Boijmans voor een nieuwe Miró geen goed idee is, geschreven door Hans den Hartog Jager en gepubliceerd in NRC op 12 oktober 2022.


A

Uslu stelt noodzakelijke veranderingen nog 4 jaar uit

In een brief aan de kamer schrijft Staatssecretaris Uslu dat de huidige BIS-periode niet zal worden verlengd. Ook lezen we in haar brief geen enkele intentie om de problemen op de arbeidsmarkt op te lossen. Lees hier onze reactie.


H

Platform BK Solidarity Camp

Een driedaags programma over het realiseren van politieke verandering door activisme in de kunst.


J

Van wie zijn de ateliers?

Een pleidooi voor een hernieuwd begrip van kunstenaarsateliers als maatschappelijk vastgoed en daarbij passende vormen van eigendom en beheer.


WORD LID!

Platform BK zet zich al 10 jaar in voor solidariteit in de kunst, beter beleid en een sterkere positie voor cultuurwerkers. Dit kunnnen we doen dankzij onze 600 leden. We kunnen jouw steun goed gebruiken, want hoe meer leden, hoe groter onze vuist! Lid worden kan al vanaf €5 per maand.

WAT DOEN ONZE LEDEN?

  • Inbreng in debatten, onderzoek en evenementen vormt de basis van onze acties.
  • Eigen projecten initiëren met onze steun en toegang tot ons netwerk.
  • Een netwerk van gelijkgestemde professionals ontmoeten om ideeën, middelen en meningen uit te wisselen.
  • Ervaringen delen met Platform BK en andere leden om netwerken van solidariteit op te bouwen.
  • Gratis deelname aan onze evenementen en andere activiteiten.
READERS
Bij onze debatten en onderzoeken publiceren we speciaal samengestelde readers die extra informatie en achtergronden bieden bij de betreffende onderwerpen. De readers worden o.a. gebruikt in het onderwijs.