bk
Platform BK – Platform Beeldende Kunst
Zoeken
C
Q

Evaluatie Richtlijn Kunstenaarshonoraria

In opdracht van BKNL heeft onderzoeksbureau Berenschot een evaluatie van de Richtlijn Kunstenaarshonoraria uitgevoerd. Lees hier het rapport en de vervolgstappen die wij nastreven.


H

Post-Precarity Autumn Camp: How To Survive As An Artist?

Van 27 september t/m 1 oktober organiseren Platform BK, Hotel Maria Kapel en het Instituut voor Netwerkcultuur een herfstkamp voor jonge cultuurwerkers. Lees hier over het programma, de organisatie en de achtergrond van het project.


E

DUURZAAM (WOON)ATELIER GEZOCHT

Het wordt steeds moeilijker voor kunstenaars zich betaalbaar en duurzaam te vestigen in Amsterdam. Platform BK, Kunstenbond en de Werkgroep Kunst & Cultuur van GroenLinks Amsterdam roepen bestuurders en beleidsmakers op: zorg voor duurzame en betaalbare ruimte voor kunst in de stad.


J

Reader 6: Call-Out Culture

De zesde Platform BK Reader is nu (gratis) beschikbaar! De bundeling van zeven teksten vormt een tijdscapsule van de controverse rond Destroy My Face van Erik Kessels. Leden kunnen kosteloos een gedrukt exemplaar bestellen.


F

Broedplaatsen en de stad

In het kader van het onderzoek ‘Bloeiende Broedplaatsen’, organiseert Fontys Hogeschool op 25 juni een online symposium over broedplaatsen en de stad. Namens Platform BK neemt Sepp Eckenhaussen deel aan de tafel ‘Cultuurmakers’.


U

Active Space Camp

Platform BK luidt het nieuwe culturele seizoen in met een driedaagse workshop over kunst, solidariteit en zelforganisatie, dat zal plaatsvinden in de Amsterdamse kunstruimte W139 en omgeving op 27, 28 en 29 augustus 2021. Lees hieronder alles over het evenement en hoe je je kunt aanmelden.


WORD LID!

Dankzij onze leden kunnen wij:

  • Actie voeren voor een beter kunstbeleid.
  • Onderzoek doen naar het kunstbeleid van overheid en gemeente.
  • Ons mengen in het debat over de rol van kunst in de samenleving.
  • De politiek vertellen wat er leeft onder kunstenaars e.a. makers.
  • Debatten organiseren over actuele zaken in de kunst.
  • De continuïteit van onze activiteiten waarborgen.


“Platform BK voert een zinnige, inhoudelijke discussie over de positie van de beeldende kunst en biedt stevig weerwoord als die wordt ondergraven.” • Jerome Symons

READERS
Bij onze debatten en onderzoeken publiceren we speciaal samengestelde readers die extra informatie en achtergronden bieden bij de betreffende onderwerpen. De readers worden o.a. gebruikt in het onderwijs.