A

Event: A Call to Open Calls

A Call to Open Calls zal proberen te deconstrueren, nieuwe voorstellen te creëren en een gesprek te openen voor betere mogelijkheden van Open Calls. Binnen een workshop en paneldiscussie bij Stroom Den Haag.
30/08/2023
Op woensdag 30 augustus 2023 presenteerden Stroom Den Haag en Platform BK een gezamenlijk programma over de toegankelijkheid en transparantie van ‘open calls’ in de kunstwereld. Met dit programma gaan we een dialoog faciliteren tussen degenen die deze open oproepen maken en degenen die eraan deelnemen. A Call to Open Calls is een tweedelig programma en bestaat uit een workshop voor werkers in het culturele veld, in de ochtend en een publiek programma in de middag.
De middag begint met een panelgesprek, gevolgd door een open discussie waarin we reflecteren op de bevindingen van de workshop en de publicatie Elephant in the Room; een samenwerkingsproject met Conflictorium – Museum of Conflict (Ahmedabad, IN). Het gesprek spitst zich toe op bestaande infrastructuren in de kunstwereld; specifiek over kwesties die te maken hebben met transparantie en toegankelijkheid van het open call-format, en over de verschillende ideologische en praktische aspecten van aanmelding en selectie. Het doel is een meer inclusief en gelijkwaardig speelveld voor kunstenaars te creëren.
A Call to Open Calls is het gevolg van de vragen en gesprekken over het open call format door kunstenaars Alina Lupu en Michiel Teeuw met Platform BK. En van Elephant in the Room, de publicatie die Stroom vorig jaar samen met Conflictorium – Museum of Conflict(Ahmedabad, IN) produceerde in het kader van het programma Our House, your Home. De publicatie richt zich op de uitdagingen van bestaande infrastructuren in de kunsten.
Lees de het gehele verslag hierOver Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.