Over P BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij werken aan een betere waardering van de beeldende kunst en een sterkere positie van iedereen die binnen de sector werkzaam is.

23/07/2018
Platform BK is er voor iedereen die is begaan met de beeldende kunst in Nederland. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en anderen die in de sector werken of deze een warm hart toedragen. Samen met onze leden vormen wij een actieve denktank voor de beeldende kunst en denken wij na over alternatieven voor de toekomst.

We mobiliseren zelfstandig werkenden in de kunst vanuit de overtuiging dat zelforganisatie en solidariteit noodzakelijk zijn voor een beter kunstklimaat. Hun stem laten wij doorklinken bij belangenverenigingen, politiek, media en maatschappij.

Geïnteresseerd wat dat in de praktijk betekent? Lees dan verder over onze activiteiten, publicaties en resultaten.

Als je deel wilt uitmaken van het platform kan je lid worden. Zo steun je onze activiteiten, blijf je op de hoogte van alles dat we ondernemen en heb je inspraak op onze ledenbijeenkomsten. Veel van onze leden werken actief mee aan het vormen en uitvoeren van onze projecten, uiteraard verplicht lidmaatschap je tot niets. Je kan al lid worden van Platform BK vanaf € 5,- per maand, inschrijven kan hier.