Platform Beeldende Kunst Artists in Solidarity NL – Platform BK


Artists in Solidarity NL

Kunstenaars halen geld op voor aarbevingsslachtoffers in Turkije, Syrië en Koerdistan.

23/02/2023
Artists in Solidarty NL (Instagram: @artistsinsolidarity_nl) is een fundraiser-initiatief van Turkse kunstenaars dat met culturele activiteiten geld ophaalt voor de aardbevingsslachtoffers in Turkijke, Syrië en Koerdistan. Internationale hulp en solidariteit is komende maanden heel belangrijk voor het verlenen van eerste hulp, psychologische ondersteuning en het beginnen met herstellen van cruciale infrastructuur. Artists in Solidarity NL richt zich daarbij vooral op steunen van gemarginaliseerde groepen die via reguliere internationale hulp niet of minder worden bereikt: de LHBTQ+-gemeenschap, de Koerdische gemeenschap, (Syrische) vluchtelingen, kinderen en vrouwen. Ze werken daarvoor samen met Mor Dayanışma, @afeticinfeministdayanisma en @lubunyadeprem.

Wil je betrokken worden in het initiatief, of weten hoe je kunt bijdragen? Houd dan het Instagram-account @artistsinsolidarity_nl in de gaten.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.