De Kunst van het Maken

Een symposium en boekpresentatie in samenwerking met Veem en Renée Steenbergen.

17/01/2023
Renée Steenbergen, 'De Kunst van Anders: 6 voorstellen voor culturele innovatie'. Omslagontwerp: Nuno Beijinho.

Samen met Veem House for Performance en Renée Steenbergen organiseren we een symposium rondom de vraag: Hoe zetten we de maakpraktijk centraal in het culturele ecosysteem? Een debat met kunstenaars, musea, theaters en vermogensfondsen.

We gaan in gesprek met onder meer kunstenaarscollectief MOHA Project, Jacqueline Grandjean (Noordbrabants Museum) en Cathelijne Broers (Prins Bernhard Cultuurfonds).

Met het symposium presenteert kunsthistoricus en journalist Renée Steenbergen haar boek De Kunst van Anders: 6 voorstellen voor culturele innovatie. Ze rondt daarmee haar onderzoek af naar systemische problemen in de kunstsector die door corona zichtbaar zijn geworden.

Locatie: Veem House for Performance
Datum: 17 januari 2023
Tijd: 14:00-17:00

Ga voor meer informatie en tickets naar de website van Veem: https://veem.house/nl/program/symposium-en-boekpresentatie-de-kunst-van-het-maken/
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.