Platform Beeldende Kunst Platform BK’s Office-in-Residence in W139 – Platform BK


H

Platform BK’s Office-in-Residence in W139

People’s Forum
Farida Sedoc 

Platform BK lid, Farida Sedoc nodigde ons uit om deelnemen aan haar soloshow in W139 in Amsterdam.

We hebben inloopspreekuren, een kopieerstation en we zijn aanwezig om te praten op dinsdag en vrijdag. Kijk op de website van W139 voor het hele programma, inclusief workshops georganiseerd door Farida Sedoc. Houd ook onze website in de gaten voor dagelijkse kantoor bezigheden waaraan je kan deelnemen.

18 november – 17 december
Dinsdag – zondag 12:00-18:00

Opening 17 november 19:00 – 22:00

 

13/11/2023
People’s Forum, de eerste solotentoonstelling van Farida Sedoc, onderzoekt de voorwaarden voor kunst als middel voor bestaan en als instrument voor verandering. Sedoc vertrekt vanuit haar eigen precaire ervaringen als kunstenaar om nieuwe vormen van collectiviteit te verkennen. De tentoonstelling belicht historische en actuele stemmen van diasporische en transnationale gemeenschappen, gaat in op verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid en geeft handvatten voor emancipatie.

De punk-, reggae- en hiphopesthetiek in haar werk contrasteert met de beeldtaal van de mainstream media. Het hergebruiken van dit visuele onderzoeksmateriaal in People’s Forum weerspiegelt de geest van de jaren 80 en schetst alternatieve werkelijkheden van het heden. Dit legt niet alleen de basis voor het aankaarten van urgente onderwerpen in de tentoonstelling en de huidige samenleving, maar stelt ook wereldwijde machtsstructuren in relatie tot de sociale, culturele en economische posities van mensen ter discussie.

Naast een serie nieuwe werken van Sedoc biedt People’s Forum een programma met toegankelijke en alternatieve manieren van artistieke productie en autonomie: een weekender art market, how-to workshops en Platform BK’s office-in-residence.

People’s Forum Weekender Art Marketeen gratis weekendmarkt die plaatsvindt op 25-26 november en 2-3 december—is vol met onverwachte schatten, zelfuitgegeven tijdschriften, platen, kleding, kunstwerken, ambachtelijke producten en zelfgemaakt eten van lokale kunstenaars, ontwerpers en makers.

Elke vrijdag wordt in het wekelijkse How-To workshopprogramma geëxperimenteerd met alternatieve manieren van economische zelfredzaamheid binnen het culturele veld en daarbuiten, in samenwerking met verschillende Amsterdamse makers en experts.

Platform BK’s Office-in-Residence geeft inzicht in hun werk als belangenorganisatie voor kunstenaars en culturele werkers, met de ambitie om zelforganisatie en solidariteit aan te moedigen voor een beter kunstklimaat.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.