F

Tactics for Togetherness

Tactics for Togetherness, is een event georganiseerd door Platform BK en POST. In dit event zullen vertegenwoordigers van netwerken en platforms die systemen en toolkits ontwikkelen worden samengebracht. Deze worden ontwikkeld voor en door kunstenaars vanuit binnen en buiten de EU die in Nederland studeren, wonen en werken. Het evenement richt zich op het verbinden van die bestaande netwerken en het versterken van de kennis van degenen die dit het meest nodig hebben.

01/06/2024
Problemen met huisvesting, ondernemerschap, verblijfsvergunningen, bureaucratie en subsidies treffen de meerderheid van de kunstenaars. De precariteit is de afgelopen jaren toegenomen. Eerst door het isolement tijdens de pandemie en nu door het politieke klimaat. Zo word Nederland steeds onaangenamer plek voor kunstenaars, maar nog meer voor internationale kunstenaars.

Als reactie op het gebrek aan systematische oplossingen om door deze problemen te navigeren, zijn er zelf geïnitieerd platforms opgezet om kennis te delen en steun te bieden. Ze creëren toolkits en momenten om samen te komen. Deze initiatieven zijn gericht op het ondersteunen en emanciperen van Nederlandse, Europese en kunstenaars van buiten de non-eu maar die in Nederland studeren, wonen en werken.

Met Tactics for Togetherness zullen Platform BK en POST de vertegenwoordigers van deze netwerken en platforms samenbrengen om hun ervaringen met het runnen van deze initiatieven te bespreken. Tijdens het evenement ligt de nadruk op het onderhouden en verbinden van deze netwerken. Daarbij ook het versterken van de kennis van degenen die deze het meest nodig hebben, het aanpakken van hiaten in de huidige middelen en het samenbrengen van reeds verzamelde hulpmiddelen en middelen.

Met bijdragen van:
– Margarita Osipian, mede-initiatiefnemer van (DIWAN Arts and Dialogue, en onafhankelijk curator, onderzoeker en cultureel organisator gevestigd in Amsterdam)
– Mutual Support Platform (vertegenwoordigd door M.C Julie Yu, Nguyễn Ngọc Tú Dung)
– Solidarity Platform (Lila Bullen-Smith en Francisca Khamis Giacoman)
– Not Just a Collective
De panellezing wordt gemodereerd door Lena Longfey.

Wees welkom om deel te nemen aan het gesprek en de workshop.

Workshop informatie:
Deze workshop, georganiseerd door Not Just a Collective, heeft als doel collectieve mapping te gebruiken om het delen van kennis- en manieren van samenleven te bevorderen, dit door middel van zelfpublicatie en zelforganisatie.

Afgeleid van het zine ”Survival Manual for Self-Publishers in NL’, dat
verzamelt bronnen en onderzoekt de mogelijkheden van collectieve zelfpublicatie, de
workshop zal reflecteren op onze ervaringen met zelforganisatie en een aantal vragen beantwoorden gerelateerd aan autonomie binnen de kunstwereld als internationale kunstenaars.

Tactics for Togetherness 
Zaterdag 1 juni 2024
13.00 – 17.00u

Taal: English

POST
Driekoningenstraat 16
6828 EN Arnhem

Om mee te doen, kun je reageren via Eventbrite.  Doe dit optijd, want er is beperkt plek.
Dit evenement is GRATIS en wordt gehouden in het Engels
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.