BEELD is

BEELD is verrassend, veelzeggend, waardevol en bovenal… overal! Federatie Beeldrechten presenteert de baanbrekende resultaten van het onderzoek ‘Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland.’

16/02/2023
Tijdens BEELD is vieren we BEELD aan de hand van de baanbrekende resultaten van het onderzoek Waarde van Beeld, Beeld van Waarde. De economische waarde van beeld in Nederland. Dit onderzoek toont onomwonden aan de politiek, publiek en de rest van de wereld wat wij als beeldsector zelf al wisten, dat dit een sector is waar je niet omheen kan. Deze middag nemen we je mee in de belangrijkste resultaten en wat dit betekent voor de sector in brede zin.

BEELD is overal, maar wat betekent dit in de praktijk? Hoe vormt beeld de wereld waarin we leven? En hoe zijn makers zelf bezig met deze vormende rol? Met enkele aansprekende makers én hun werk onderzoeken we deze vragen.

Alvast een tipje van de sluier? De middag wordt in goede banen geleid door Rowan Blijd, Merel Bem reflecteert op het onderzoek en o.a. Bart Maat, de maker van dé foto van 2021 waardoor politiek Den Haag op zijn grondvesten stond te schudden, zal aanwezig zijn.

Boek hier je gratis ticket. Houd de website van de Federatie Beeldrechten in de gaten voor meer informatie en updates rondom het programma.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.