J

Eindejaars­bijeenkomst Cultuurparticipatie

Op donderdag 22 november 2018 organiseerde CultuurSchakel in het Koorenhuis haar jaarlijkse conferentie waarin actuele thema’s en ontwikkelingen op het gebied van cultuurparticipatie in Den Haag worden gepresenteerd en geagendeerd. Michelle Schulkens was namens Platform BK aanwezig om de laatste stand van zaken rondom de Fair Practice Code toe te lichten en enkele vragen te beantwoorden.

23/11/2018
Programma

19:00 uur  Inloop in de foyer met live muziek door Wanderlust

19:30 uur   Opening in de Zaal door gespreksleider Wilma Gillis-Burleson
Terugblik op de 5 ambities voor het Haagse Amateurkunstenveld.

19:35 uur   Het Onderwijs- en CultuurComplex (OCC)
De werkgroep  heeft zich bezighouden met de kansen om het complex toegankelijk te maken voor de amateurkunsten. Wat zijn de behoeftes van de verenigingen? Wat is goed voor de stad? De werkgroep komt met twee aanbevelingen. Aansluitend open discussie.

19:55 uur   Optreden Martijn Breeman, troubadour

20:00 uur  Iedereen doet mee
Wilma Gillis-Burleson interviewt Ahmet Gür van Muziekcentrum 1001 Nachten. Door samenwerking onder andere met de Ooievaarspas wil het Muziekcentrum zoveel mogelijk kinderen de kans geven om muzieklessen te kunnen volgen. Wat is zijn ervaring met deze aanpak? De zaal wordt ook uitgenodigd om ervaringen te delen en meer voorstellen te doen voor betaalbare lessen.

20:20 uur  optreden Martijn Breeman, troubadour

20:25 uur   Fair Practice Code
Michelle Schulkens van Platform BK belicht de inhoud en stand van zaken van de Fair Practice Code. Wat zijn de toepassingsmogelijkheden voor  (amateur)kunstenaars en instellingen? Rajni Ghiraw van Dansacademie Natraj vertelt vervolgens over haar ervaringen en het initiatief voor een gezamenlijk dansmanifest. Daarna wordt de zaal uitgenodigd om mee te praten.

20.45 uur   Formele conclusie met Robert van Asten, wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie

20:55 uur   Atta de Tolk vat de bijeenkomst rap samen.

21:00 uur    Afsluitende borrel met live muziek van Jeffrey Ward Brew.
Over Michelle Schulkens

Michelle Schulkens (1988) is afgestudeerd als M.A. Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is in het kunstenveld actief op snijvelden van communicatie, productie, educatie en onderzoek en werkte onder andere voor het Centraal Museum, Kunsthal KAdE en Stroom Den Haag. Als zzp’er werkt zij mee aan onderzoeken naar de financiële positie van de beeldend kunstenaar. Dit is ook een van haar speerpunten bij Platform BK. Daarnaast schreef ze mee aan de Fair Practice Code en ondersteunt ze bij de organisatie en coördinatie van projecten.