Platform Beeldende Kunst Lancering Fair Arts Almanac – Platform BK


S

Lancering Fair Arts Almanac

In België wordt vandaag de Fair Arts Almanac gepresenteerd, een verdienste van State Of The Arts (SOTA) met ondersteuning van het do it together initiatief (D.I.T.) van het Vlaamse Kunstenpunt. De Almanac is de uitkomst van het Summer Camp  for Fair Practice dat SOTA in 2018 organiseerde.

26/01/2019
SOTA zet zich al jaren in voor eerlijke voorwaarden voor de kunsten. De eerste gesprekken over fair practice vonden in België al in 2015 plaats, op initiatief van en met het kunstenveld zelf. SOTA nam initiatief om het idee van een Fair Practice Label uit te werken en betrok ook internationale partners bij het gesprek, waaronder Platform BK, het Transitiebureau en A-N uit het Verenigd Koninkrijk. De Vlaamse beweging werd inspirator voor het debat over fair practice in Nederland, waaruit de Fair Practice Code is ontwikkeld.
Over Michelle Schulkens

Michelle Schulkens (1988) is afgestudeerd als M.A. Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is in het kunstenveld actief op snijvelden van communicatie, productie, educatie en onderzoek en werkte onder andere voor het Centraal Museum, Kunsthal KAdE en Stroom Den Haag. Als zzp’er werkt zij mee aan onderzoeken naar de financiële positie van de beeldend kunstenaar. Dit is ook een van haar speerpunten bij Platform BK. Daarnaast schreef ze mee aan de Fair Practice Code en ondersteunt ze bij de organisatie en coördinatie van projecten.