Platform Beeldende Kunst Help de Vrijkoop van Bajesdorp! – Platform BK


Help de Vrijkoop van Bajesdorp!

Vrijplaats en collectief Bajesdorp in Amsterdam zoekt mede-investeerders voor hun wooncoöperatie.

22/10/2021
Bajesdorp is een collectief van kunstenaars en activisten die volgend jaar op de grond van de voormalige Bijlmerbajes in Amsterdam een woonwerkpand gaat bouwen. Om de ateliers, woningen en publieke ruimtes voor lange termijn betaalbaar te maken, heeft het collectief een wooncoöperatie opgezet: Het Nieuwe Bajesdorp. Met deze coöperatie haalt Bajesdorp het woonwerkpand voor eeuwig van de vastgoedmarkt en wil het een voorbeeld zijn voor hoe huizen voor mensen ontwikkeld kunnen worden.

Bajesdorp is op zoek naar mede-investeerders in de laatste fase van de crowdlending-campagne, die in mei 2021 is begonnen. Iedereen kan helpen het woonwerkpand te realiseren door het kopen van de laatste obligaties voor €250 per stuk, voor 10 jaar met 2% rente of 15 jaar met 2,25% rente. Interesse in het investeren in het nieuw te bouwen woonwerkpand van Bajesdorp? Bekijk de website vrijkoop.bajesdorp.nl. Op een andere manier bijdragen aan dit project? Ook een donatie of andere soort hulp is welkom. Andere vragen? Mail via financieel@bajesdorp.nl. Helpen kan ook door de crowdlendingvideo te delen op Facebook, Instagram, of Youtube of gewoon via mail 😉 Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. De Bajesdorp-brochure is te downloaden via onze website en deze link.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS