B

De toekomst van de kunst in Noord-Brabant

Op woensdag 13 maart zal Joram Kraaijeveld namens Platform BK een column uitspreken als start van Het gesprek: De toekomst van de kunst in Noord-Brabant, georganiseerd door Club Solo en Witte Rook.

06/03/2019
In antwoord op de politieke werkelijkheid formuleert het kunstenveld een reactie door het gesprek aan te gaan. Tegen de achtergrond van de Statenverkiezingen wordt het discours gevoerd over de kansen en keerzijden die de landelijke politiek nu in beraad heeft voor de regio’s: de Regionale Infrastructuur (RIS). Wat is het? Wat zijn de gevolgen, maar vooral hoe denken wij als beoefenaars van de kunsten in Brabant dat de juiste beslissingen worden genomen?

Dit is het moment om te handelen en zelf invloed uit te oefenen op het beleid. Met moderator Arno van Roosmalen (Stroom Den Haag) blikken we terug op het voorafgaande ‘Cultuurdebat in verkiezingstijd’ vanuit het perspectief van beleid versus praktijk, om vooral de verdiepende dialoog aan te gaan.

Deelnemers: Henri Swinkels (gedeputeerde cultuur Provincie Noord-Brabant), Ap de Vries (voorzitter, de Kunst van Brabant), Marianne de Bie (wethouder cultuur Gemeente Breda), Rebecca Nelemans (regiomakelaar Zuid-Nederland Mondriaan Fonds) en Femke den Boer (directeur AKV|St. Joost).

Het gesprek vindt van 19-22 uur plaats bij AKV | St. Joost Breda. Het programma is gratis toegankelijk, i.v.m. een beperkt aantal plaatsen is vooraf aanmelden verplicht.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.