K

Midstream @ Het Resort

Tijdens de seminar ‘Midstream’ van Het Resort in Groningen gaf Sepp Eckenhaussen de lezing ‘The Rise and Fall of Social Art Policy’ en Koen Bartijn een workshop ‘artistieke biotoop’. Kijk hier de lezing en daarop volgende paneldiscussie terug.

04/03/2022
Midstream was een eendaagse seminar voor kunstenaars, waarin werd besproken hoe zij hun eigen rol in de maatschappij kunnen vormgeven. Hoe kunnen kunstenaars zeggenschap naar zich toe trekken in een neoliberaal systeem?

Het programma bestond uit: 1) de lezing van Sepp Eckenhaussen, ‘The Rise and Fall of Social Art Policy’, 2) een paneldiscussie over beleidsverandering met Quirijn van den Hoogen, Joke de Wolf, Sepp Eckenhaussen en moderator Mirthe Berentsen, 3) een paneldiscussie met kunstenaars over het naar je hand zetten van regels en 4) een workshopsessie, waarin o.a. Koen Bartijn een workshop ‘artistic biotope’ gaf. Het gehele programma terug te vinden op de website van Het Resort.

Hieronder zijn de lezing en paneldiscussies terug te kijken. Door technische problemen is helaas alleen de eerste helft van de lezing goed opgenomen. Wij hopen later een volledige versie te kunnen delen.

Lezing ‘The Rise and Fall of Social Art Policy’ door Sepp Eckenhaussen:

Paneldiscussie met Quirijn Quirijn van den Hoogen, Joke de Wolf, Sepp Eckenhaussen en moderator Mirthe Berentsen:
Over Sepp Eckenhaussen

Sepp Eckenhaussen is onderzoeker bij het Instituut voor Netwerkcultuur. Van 2020 tot 2023 vormde hij met Koen Bartijn het kernteam van Platform BK.