Platform Beeldende Kunst #NIETONDERDEZAAGLIJN 2023 – Platform BK


#NIETONDERDEZAAGLIJN 2023

Helaas kreeg het artikel uit 2020 een vervolg. Wederom zijn er dit jaar kunstinstellingen die onder de zaaglijn dreigen te vallen.

 

 

 

 

 

21/08/2023
Lees voor meer informatie het statement en onderteken deze om de kunstinstellingen te helpen en ze ruchtbaarheid te geven. Dit jaar kregen 31 instellingen een positief advies voor de aanvraag van het meerjarenregeling Kunstpodia van het Mondriaan Fonds. Helaas was het budget niet toereikend voor 9 van deze kunstinstellingen zij belanden “onder de zaaglijn”. De instellingen vragen aan de staatseccretaris om het budget blijvend te verhogen, zodat deze actie niet meer nodig is.

Kunstverein (Amsterdam), Billytown (Den Haag), Limestone Books (Maastricht), Trixie (Den Haag), Welcome Stranger (Amsterdam), De Fabriek (Eindhoven), Nieuwe Vide Artspace, Studios (Haarlem), No Limits! Art Castle (Amsterdam) en ROZENSTRAAT – a rose is a rose is a rose (Amsterdam)

 
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.