Platform Beeldende Kunst Nieuwe collega: Mathilde Hjelle – Platform BK


Nieuwe collega: Mathilde Hjelle

We zijn heel bij dat Mathilde de komende drie maanden stagiair is van Platform BK!

20/09/2021
‘Hey, ik ben Mathilde, stagiair bij Platform BK! Ik heb een achtergrond in de sociale wetenschappen en doe op dit moment de Research Master Urban Studies aan de UvA. Tijdens mijn stage maak ik een experimentele documentaire over het spanningsveld tussen artistieke integriteit en commercie. Ik wil graag weten: Hoe kunnen kunstenaars omgaan met de constante financiële druk en toch gemotiveerd blijven om te maken? En wat kan de maatschappij doen om een betere basis te bieden voor de kunstpraktijk? Door deze vragen te stellen geef ik ruimte aan mijn eigen nieuwsgierigheid, maar vooral ook aan de stem van de kunstenaar zelf.’
Mathildes documentaire wordt in november of december gepubliceerd op deze website. Hou onze nieuwsbrieven en sociale media in de gaten om op de hoogte te blijven!Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.