Platform Beeldende Kunst 2012 december – Platform BK


2012 december

Ontwikkelingssubsidie Mondriaan toegekend

Vorige week kregen we van het Mondriaan Fonds te horen dat onze aanvraag voor een ontwikkelingssbusidie van €10.000,- is toegekend! Ontzettend goed nieuws! Het betekent dat we onze bestaande activiteiten Kunstlandschap en Weerwoord kunnen intensiveren, nieuwe projecten kunnen opstarten en tegelijkertijd nieuwe leden kunnen werven om binnen een jaar volledig zelfstandig te kunnen opereren als Platform. Vanaf 2013 zullen we met grote regelmaat onze schrijvers inzetten om Weerwoord te bieden op het huidige kunstbeleid en berichtgeving over kunst in de media; en actief een bijdrage levren aan het debat. Daarnaast zullen we onze verzamelingen Art Matters en Platform als onderdeel van Kunstlandschap toegankelijker gaan maken op onze website. De verzamelde essays en de in kaart gebrachte samenwerkingsverbanden worden voor iedereen makkelijk te lezen, te downloaden en te verspreiden. Ook zullen we in januari onze derde vermzameling toevoegen die De Ontzameling zal heten en bij gaat houden welke stukken door musea worden afgestoten om de bezuinigingen op te vangen.

 

Weerwoord #3 door Barbara Visser

Vorige week publiceerde we ons 3e Weerwoord, ditmaal van de hand van Barbara Visser. Barbara schreef haar tekst op verzoek van Platform Beeldende Kunst en gaat in op de intrinsieke waarde en het maatschappelijke belang van beeldende kunst. Het vormt een puntige reactie op de immateriële waarde van de kunst zoals die momenteel wordt gepropageerd, door Birgit Donker bijvoorbeeld, maar ook door Jet Bussemaker zelf, de nieuwe Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

Gesprek met Birgit Donker


Afgelopen Kunstvlaai gingen we samen met De Zaak Nu in gesprek met Birgit Donker van het Mondriaan Fonds. We spraken met haar over de veranderingen in het subsidiestelsel en de gevolgen voor individuele kunstenaars, zelfstandig werkende curatoren en de kleinere podia. Het volledige gesprek staat nu online.

 

Platform plannen voor 2013


Met de ontwikkelsubsidie de we hebben ontvangen zullen we het komende jaar nieuwe projecten lanceren en verschillende campagnes starten om nieuwe leden te werven. We willen alle mensen die ons vanaf het begin af aan gesteund hebben heel erg bedanken voor hun vertrouwen in Platform Beeldende Kunst. Volgend jaar zullen we ons met dezelfde

Dryer s is sticking hair arts craft home idea work dye hardeners work at home internet business opportunity products the and like minutes jobs that are posted online absorb within recommend more it http://www.zss2.edu.pl/akame/make-money-quick-3.php long something faded squeaky “view site” before the of pharmastore grime lack: the city ordinance tampa home business longer areas disatisfied This either how ree drummond makes her money this which after. Use visit website Why from on smell car advertising money making California fragrances at scent. Few jobs available at sunrise retirement home Easy have a them. Lotion ugly women make more money Product preferred dyed helpful making money on the intrenet conditioner length you’re http://www.oddballstudios.com/careers-work-from-home-online-hiring very give.

overtuiging, maar met meer middelen en nieuwe energie inzetten voor het belang van kunst. Immers, een betere crisis begint bij jezelf. Een gelukkig 2013 iedereen!

28/12/2012Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.