L

Onbetaalbaar Kapitaal

Wat is de betekenis van vrije culturele ruimtes in de stad? De Culturele Stelling van Amsterdam – een verbond van onafhankelijke creatieve woon-werkpanden en vrije culturele ruimten in en rond Amsterdam – maakt een al decennialang verborgen kracht van de stad zichtbaar. De lange Amsterdamse traditie van tegencultuur met haar rafelranden en eigenwijsheid is het niet alleen waard krachtig te verdedigen, maar is ook onmisbaar in het belang van de stad en haar cultuur als geheel. Het stadsbestuur onderstreept dit belang. Maar doet ze er ook genoeg aan?

03/06/2019
Op woensdag 12 juni gaan experts en cultuur- en beleidsmakers in gesprek over het voortbestaan, de uitbreiding en ontwikkeling van de vrije culturele ruimtes. De bijeenkomst vindt plaats bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en start om 20 uur. De toegang is gratis, graag wel even reserveren.

Sprekers: Simon van Dommelen, Roel Griffioen, Marco de Goede, Arthur Kneepkens, Marjo van Schaik, Pauline Westendorp, Mieke Renders, Hessel Dokkum en Joram Kraaijeveld (Platform BK).
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.