Platform Beeldende Kunst Ondersteuning verzekeringen ZZP’ers door Platform ACCT – Platform BK


Ondersteuning verzekeringen ZZP’ers door Platform ACCT

Platform ACCT beidt zzp’ers in de culturele en creatieve sector financiële ondersteuning bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Ook helpt het organisaties die werknemers in vaste dienst willen nemen.

01/12/2022
N.B. Onderstaande informatie is aan eventuele veranderingen onderhevig. Zo zijn er per 1 januari nieuwe spelregels om in aanmerking te komen voor de Zelfverzekerd Regelin. Bezoek voor een up-to-date informatie de website van Platform ACCT: https://www.platformacct.nl/nl/nieuws/nieuwe-spelregels-zelfverzekerd.

 

Platform ACCT, het arbeidsmarktplatform van de culturele sector, heeft budget gekregen om de arbeidsmarktpositie van werkende te verbeteren. Hiervoor heeft het twee regelingen ingericht:

 

Zelfverzekerd regeling

De Zelfverzekerd regeling is bedoeld als stimulans om zzp-ers of werkenden met een hybride beroepspraktijk in de creatieve en culturele sector zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Zzp’ers die een arbeidsongeschikheidsverzekering (AOV) afsluiten kunnen hiervoor een tegemoetkoming krijgen van 120 euro (eenmalig) plus een jaar lang de helft van de maandelijkse kosten, met een maximum van 50 euro per maand.

Lees meer over deze regeling op zelfverzekerd.oogvoorimpuls.nl


Zekere Zaak regeling

De Zekere Zaak regeling is bedoeld ter ondersteuning van het in (vaste) dienst nemen van (schijn)zelfstandigen in de culturele en creatieve sector.

Lees meer over deze regeling op zekerezaak.oogvoorimpuls.nl
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.