Platform Beeldende Kunst Oproep: Beeld van kunst 10 jaar na de crisis – Platform BK


Oproep: Beeld van kunst 10 jaar na de crisis

Welk beeld blijft jou bij van de afgelopen tien jaar kunst en cultuur? Voor het symposium De staat van mecenaat vragen we leden om beeld bij te dragen.
11/04/2022
Op 30 april organiseren Platform BK en Framer Framed het symposium De staat van mecenaat, over de veranderende rol van giften in de Nederlandse kunstsector. Tijdens dit programma wordt de balans opgemaakt tussen publiek bestel en particuliere betrokkenheid, 10 jaar na de bezuinigingen — die destijds ook tot de oprichting van Platform BK leidden.

Ter voorbereiding van het event vragen wij leden van Platform BK bijpassend beeld (met beschrijvende tekst) in te dienen, van foto tot kunstwerk, illustratie of meme, dat zal worden verwerkt in een ruimtelijk achtergronddecor voor het symposium. Welke sleutelmomenten en belangwekkende ontwikkelingen zijn bijgebleven sinds de cultuurbezuinigingen? Welke protesten en demonstraties zijn ondergesneeuwd geraakt? Welke krantenkoppen en nieuwsfoto’s spreken nog steeds boekdelen? Waar staat de Nederlandse kunstsector vandaag de dag?

De bijdragen van leden vormen samen een collage van observaties, sympathieën en kritische geluiden vanuit de kunstsector. Zo zal de ruimtelijke installatie naast decor ook dienen als een inventariserend visueel en tekstueel archief.

Upload voor 18 april jouw bijdrage(n) in dit online album: https://photos.app.goo.gl/bgd3VgoPP8HVaH6BA

 

Uitleg
Je kunt beeld uploaden door te klikken op ‘foto’s uploaden’ (zie afbeelding 1).
Voeg na het uploaden een beschrijving toe:
> Klik op de foto
> Klik op ‘info’ (zie afbeelding 2)
> Vul veld ‘een beschrijving toevoegen’ in (zie afbeelding 3)

 

Stap 1: Klik op ‘foto uploaden’, rechts boven in het scherm.

 

Stap 2: Voeg een beschrijving toe, door te klikken op de foto en daarna op ‘info’, rechts bovenin.

 

Stap 3: Vul vervolgens het veld ‘Een beschrijving toevoegen’ in. Deel hierbij waarom je specifiek dit beeld hebt gekozen.Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.