Platform Beeldende Kunst Paneldiscussie artists’ fees Basel – Platform BK


A

Paneldiscussie artists’ fees Basel

Volgende week start Art Basel, een van ’s werelds bekendste beurzen voor hedendaagse kunst. Tijdens de Zwitserse beurs wordt grof geld uitgegeven en verdiend, terwijl de inkomenspositie van de meeste beeldend kunstenaars precair blijft. Rune Peitersen is door Pro Helvetia uitgenodigd om deel te nemen aan een panelgesprek over kunstenaarshonoraria.

03/06/2019
Pro Helvetia is een Zwitsers stimuleringsfonds voor kunst en cultuur. Van 13 t/m 15 juni presenteert het fonds ‘Living Room’, een tijdelijk open platform voor discussie en ontmoetingen tijdens Art Basel, met o.a. performances, presentaties en paneldiscussies. Het panelgesprek over artists’ fees vindt plaats op donderdag 13 juni om 16 uur. Naast Rune nemen Rémi Dufay, Guôrún Gísladottir en Josef Felix Müller deel aan het gesprek, dat gemodereerd wordt door Samuel Schellenberg. Lees hier meer over het hele programma en alle deelnemers.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.