Platform Beeldende Kunst Platform BK Solidarity Camp – Platform BK


Platform BK Solidarity Camp

Een driedaags programma over het realiseren van politieke verandering door activisme in de kunst.

22/09/2022
 

Hoe overtuig je een museum van fossiele sponsoring af te stappen? Hoe voer je als cultuurwerker actie tegen gentrificatie in je wijk? Hoe schrijf je een goede open brief? Kortom: Hoe realiseer je politieke verandering door activisme in de kunst?

Platform Beeldende Kunst bestaat 10 jaar en dat vieren wij met het Platform BK Solidarity Camp. Doe mee met drie dagen discussies, lezingen en workshops in Casco Art Institute: Working for the Commons, Utrecht, op 22, 23 en 24 september 2022.

There is no such thing as solodarity en daarom organiseren wij dit evenement met Casco Art Institute: Working for the Commons, Cultural Workers Unite, Engagement Arts NL, Fossil Free Culture NL, en Salwa Foundation. Deze organisaties voeren actie om werk van en in de kunst eerlijker, veiliger, diverser en inclusiever te maken. Elk heeft haar eigen expertise en vaardigheden in het realiseren van politieke verandering. Tijdens het Solidarity Camp delen de organisaties en deelnemers vaardigheden, strategieën en visies, want samen staan we sterker. Zo leren we van elkaar en leggen we de basis voor toekomstige actie en solidariteit in de kunst.

Het evenement is gratis en toegankelijk voor leden van Platform BK, kost €10,- per dag voor niet-leden en €5,- per dag voor studenten.

Het precieze programma wordt eind augustus bekend gemaakt. Wil je zeker zijn van je plek, meld je dan vast aan via dit formulier: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2w8_LwQWTSPgUKaVPLc71H6isEggi7JHdPtKKRT81Q_vgbQ/viewform?usp=sf_link

 

Het Platform BK Solidarity Camp wordt georganiseerd door Platform BK i.s.m. Casco Art Institute Working for the Commons, Cultural Workers Unite, Engagement Arts NL, Fossil Free Culture NL en Salwa Foundation en wordt mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds en de leden van Platform BK.

De Solodarity-campagne is ontworpen door Yuri Veerman.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.