F

Solidariteit in Noord

Hoe kunnen kunstenaars en kunstinstellingen gentrificatie ter discussie stellen zonder zelf een instrument te worden van deze processen? Hoe kunnen ze hun verantwoordelijkheid nemen en solidair zijn met andere groepen die uitgesloten en niet gehoord worden? Wat zijn strategieën, uitdagingen en valkuilen?

27/09/2019
Als onderdeel van meerjarenprogramma Social Capital organiseren TAAK en NDSM OPEN op zondag 29 september de tweede Social Capital Fishbowl. Iedereen in Noord die te maken heeft met de gevolgen van gentricatie is uitgenodigd om deze middag met elkaar in gesprek te gaan, Chris Keulemans zal het gesprek leiden.

Deelnemers: Massih Hutak (Verdedig Noord), kunstenaars bart & klaar, Arthur van Beek en Aukje Dekker (Sexyland), Hay Schoolmeesters (ADM, Urban Resort), Joram Kraaijeveld (Platform BK, Geen Stad Zonder Kunst), Arthur Kneepkens (SAM – Sociaal Artistiek Museum) en kunstenaar/onderzoeker Boo van der Vlist.

Zondag 29 september
Aanvang 16.00 uur, inloop vanaf 15.30 uur
Locatie: NDSM Theater in de NDSM Loods (voorheen ITW)
Scheepsbouwkade 6, 1033 WM Amsterdam

Voertaal: Nederlands
Gratis toegang
Aanmelden: info@artcityndsm.nl

Tot dan?
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.