Platform Beeldende Kunst Symposium Atelierbeleid Groningen – Platform BK


Symposium Atelierbeleid Groningen

Op donderdag 15 september organiseert Kunstpunt Groningen een symposium over het atelierbeleid in Groningen, waar Joram Kraaijeveld een keynote-lezing verzorgt.

15/09/2022
De beeldende kunstsector en kunstenaars zorgen voor een bruisend kunstklimaat in Groningen. De gemeente Groningen is bezig beleid te ontwikkelen voor broedplaatsen en ateliers in Groningen. Met dit symposium wil Kunnstpunt we de gelegenheid bieden informatie op te halen, kennis te delen en de verschillende perspectieven belichten.

Programma 

Verschillende sprekers uit Groningen, maar ook vanuit landelijke organisaties, nemen ons mee in hun ervaringen en visie op het atelierbeleid. We starten met een inleiding over de geschiedenis en belichten verschillende landelijke voorbeelden. Vervolgens verkennen we de kansen voor de stad Groningen. Daarbij zullen een aantal innovatieve voorbeelden aan bod komen. Daaropvolgend zal een panel een aantal vraagstukken behandelen, o.a. over wenselijke locaties voor ateliers, doorstroom en betaalbare huur. Tussentijds is er ruimte voor een publieke discussie. Afsluitend is er een borrel. De middag is deels Engelstalig.

Het definitieve programma en de sprekers volgen in september.

Tijd en locatie

Het symposium vindt plaats op donderdag 15 september van 14.00 – 17.15 uur in de Akerk in Groningen.

Aanmelden

We nodigen u graag uit om aanwezig te zijn op het symposium. Aanmelden kan via info@kunstpuntgroningen.nl o.v.v. ‘Symposium atelierbeleid’ tot 12 september 12.00 uur. Er is plaats voor maximaal 150 personen, dus wacht niet te lang.
Over Joram Kraaijeveld

Joram Kraaijeveld is curator, docent en schrijver met een interesse in de positie van de kunstenaar in en de waarde van kunst voor de samenleving. Kraaijeveld doceert kunsttheorie aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij werkte als (gast-)curator voor onder meer Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (o.a. Antonis Pittas – Hold on; Ruti Sela; Resolution 827), Van Abbemuseum (Blik op de wereld), De Brakke Grond & Museum Dr. Guislain (Jan Rosseel – Back-up), Schloss Ringenberg (Race to the Bottom) en de Gerrit Rietveld Academie (Futures of Education in the Arts). Zijn artikelen zijn gepubliceerd in o.a. Metropolis M, Boekman en Kunstlicht. Hij is bestuurslid van Platform BK en lid van de Adviescommissie Cultuurnota 2021-2024 van de Gemeente Utrecht.