A

Word nu lid!

10 jaar Platform BK = 10 jaar solidariteit. Word lid van Platform BK met 5 euro per maand en steun ons werk voor beter kunstbeleid, eerlijke vergoedingen en het bieden van ruimte aan kritische stemmen.

24/02/2023
Platform BK bestaat 10 jaar. In deze periode zijn we (van) ver gekomen. We zijn gegroeid van een uit actie geboren vrijwilligersinitiatief naar een stabiele organisatie die vanuit een onafhankelijke positie blijft strijden voor een betere waardering van kunstenaars en de kunsten. We zijn trots op de geboekte successen, zoals het tot stand brengen van de Richtlijn Kunstenaarshonoraria en Fair Practice Code, onze acties voor beter atelierbeleid en het altijd bieden van ruimte aan kritische stemmen.

Toch zijn we nog niet waar we willen zijn. Om op lange termijn eerlijk te kunnen blijven werken aan solidariteit in de Nederlandse kunsten is het belangrijk dat onze vaste lasten betaald kunnen worden uit ledencontributies. Zo blijven we onafhankelijk. Tegelijkertijd streven we naar Fair Pay voor iedereen die werk doet voor Platform BK. Om beide mogelijk te maken, hebben we binnen een jaar tachtig nieuwe leden nodig. Word jij een van die nieuwe leden?

Lid worden is een simpele procedure die vijf minuten kost. Ga naar https://www.platformbk.nl/wordlid/ en vul het formulier in om Platform BK te steunen vanaf €5,- per maand.

Met jouw hulp kunnen we ons kunnen blijven inzetten voor betere waardering van de beeldende kunst en een sterkere positie van iedereen die binnen de sector werkzaam is. Er is namelijk nog veel werk te doen voor eerlijke vergoedingen en hogere honoraria, sociale veiligheid voor alle werkenden, meer werkbudgetten voor kunstenaars, permanente en betaalbare woon- en werkruimte en het bewaken van een plek voor kritische reflectie.

Samen staan we sterker, vertel het verder! Op naar twintig jaar Platform BK!
Over Sepp Eckenhaussen

Sepp Eckenhaussen is onderzoeker bij het Instituut voor Netwerkcultuur. Van 2020 tot 2023 vormde hij met Koen Bartijn het kernteam van Platform BK.