I

Zonder Basis Geen Top

Reminder aan VVD en PvdA: Verbeelding en reflectie zijn essentieel voor de maatschappij als geheel. Zeker op dit moment, nu economisch rendement leidend is in vrijwel alle maatschappelijke kwesties.

21/09/2012
Tijdens de coalitieonderhandelingen voor Rutte II in 2012 stuurden Platform BK, Kunsten ’92, FNV KIEM, BBK, Kring van Beeldhouwers en een grote groep zzp’ers een brief aan Mark Rutte namens de beeldende kunstsector. ‘Omdat ook wij als sector beeldende kunst het heel vervelend vinden dat de overheid ons in 2010 – bij het opstellen van het beleid voor kunst en cultuur – niet heeft weten te vinden, geven we u voor de zekerheid nog even onze contactgegevens: beeldendekunstenaars@ooknamensons.nl. We zijn altijd te bereiken.’ Download de brief hieronder.

Vanuit dit verband werd ook de campagne ‘Zonder basis geen top’ gelanceerd. De website www.zonderbasisgeentop.nl staat inmiddels niet meer online. Wel is hieronder nog de poster te downloaden.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.