Platform Beeldende Kunst Cluster #4: De toekomst van het beeld | Jacques Rancière – Platform BK


Cluster #4: De toekomst van het beeld | Jacques Rancière

>>Cluster #4: De toekomst van het beeld is helemaal volgeboekt!
De eerste leesgroep omtrent Jacques Rancière krijgt een vervolg waarin we zijn boek De toekomst van het beeld (2003) lezen en bespreken in drie sessies.
In De toekomst van het beeld biedt Jacques Rancière een verrassend inzicht in de betekenis van het beeld binnen de hedendaagse cultuur. Hij beroept zich op een traditie in de literatuur, die is begonnen met Flaubert, een traditie die stelt dat alles gelijk is en alles onderwerp van kunst kan zijn, en gaat de confrontatie aan met denkers als Adorno, Barthes, Lyotard en Greenberg.
De toekomst van het beeld toont verbanden tussen schilderkunst, film, industrieel ontwerpen, symbolistische poëzie en getuigenissen van de Tweede Wereldoorlog. Als filosoof kiest Rancière duidelijk positie: beelden behoren tot het domein van de poëtische schepping en haar politieke uitdagingen.
Deze tweede leesgroep omtrent het werk van Jacques Rancière staat open voor nieuwe deelnemers: het is geen voorwaarde dat je hebt meegedaan aan het eerste deel.
In de leesgroepen van Platform Beeldende Kunst onderzoeken we vragen omtrent de inherente waarde van de beeldende kunst, evenals de mogelijke werking en maatschappelijke potentie ervan.
Platform BK leesgroep 2 De toekomst van het beeld van Jacques Rancière vindt plaats op initiatief van Mariska van den Berg – kunsthistoricus en een van de oprichters van het Platform Beeldende Kunst.
Planning:
We bespreken De toekomst van het beeld van Rancière in drie sessies, op 15, 22 en 29 september om 20:00 uur.
N.B.: Clusters zijn alleen voor leden van Platform BK. Je wordt al lid vanaf 4 euro per maand! Klik hier om lid te worden.
Geef je snel op want er is beperkt plaats!
Met dank aan:
Octavo Publicaties
 

● Platform BK
29/08/2016
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en vertegenwoordigt kunstenaars, ontwerpers en andere culturele producenten.

GERELATEERDE ITEMS