Platform Beeldende Kunst 2013 december – Platform BK


2013 december

Gesprek met fondsen in Nest een succes
We kijken met tevredenheid terug op het gesprek met het Mondriaan Fonds en het Materiaalfonds, op 7 november in Nest, Den Haag. De opkomst was hoog en de discussie was levendig. Er is door de fondsen en Platform BK reeds geopperd om aan dit thema een vervolg te geven, op een nieuwe lokatie in het land. Binnenkort is er voor de thuisblijvers een gedigitaliseerde versie van de geluidsband op onze website te vinden, waarin de kernpunten van het gesprek grofweg kunnen worden teruggelezen. Dank aan Nest voor de gastvrije ontvangst.
Nieuwe website online!
Nieuwe_website_smallSinds vorige week is onze vernieuwde Platform BK website online! Er is hard aan gewerkt en het resultaat mag er dan ook wezen. Een heldere indeling van onze artikelen, nieuwsberichten en activiteiten zorgt ervoor dat je in een oogopslag kunt volgen waar we mee bezig zijn. Neem een kijkje en laat ons weten wat je er van vindt. Mist er naar jouw idee je nog iets? Laat het ons dan weten!
Vacature webredacteur / content manager
Volg_PBKOp korte termijn zijn wij op zoek naar een enthousiaste webredacteur die ons team versterkt en ons helpt met het bijhouden van de spiksplinternieuwe website en onze social mediakanalen. Een leuke en leerzame ervaring in de kunst- en cultuursector. De functie is op vrijwillige basis. Is dit iets voor jou? Bekijk dan de vacature op onze website en stuur ons een korte motivatie en je cv toe.
Infoavond over schijnzelfstandigheid en VAR
websitebanner_schijnzzp_04Platform BK organiseert op 16 januari een voorlichtingsbijeenkomst over schijnzelfstandigheid en de nieuwe regelgeving rondom de VAR-verklaring, waarin de wettelijke en politieke kaders door Peter van den Bunder van FNV-KIEM worden uiteengezet. De bijeenkomst vindt plaats in Overtoom 301 in Amsterdam en is gratis voor Platform BK leden. Entree voor niet-leden bedraagt € 5,- Lees hier meer over de betreffende avond.
Weerwoord #10 Populistischer dan ooit
ww_populistischerdanooitIn het licht van kranten die berichtten over Prix de Rome, schreef Irene de Craen het veelbesproken weerwoord ‘Populistischer dan ooit’, over een nieuwe retoriek die de kunstwereld en met name de kunstkritiek langzaam maar zeker binnensijpelt.
Opinie – Talentontwikkeling
op_talntontwikkeling_kleurMet regelmaat ontvangen we van onze lezers ingestuurde artikelen. Deze kun je vanaf nu terugvinden op onze opiniepagina, waar we eigen opiniestukken en ingestuurde artikelen verzamelen. Deze week belichten we het stuk ‘Talentontwikkeling’ van Jurgen Bey – directeur van het Sandberg Instituut Amsterdam – dat als inleiding diende voor ‘Archaeology of the Future’, een publieke paneldiscussie over de toekomst van talentontwikkeling binnen de beeldende kunst in Nederland.
Opinie – Een ster is geen recensie
Remco-Torenbosch-Overzicht-Freelance schrijver en onderzoeker Vincent van Velsen stuurde voor onze opiniepagina het artikel ‘Een ster is geen recensie’ toe, over de kritiek vanuit de media omtrent de ‘Prix de Rome’.

12/12/2013Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS