Platform Beeldende Kunst 2014 februari – Platform BK


2014 februari

Kunstlandschap bij het Gemeentelijk Cultuurcongres in Rotterdam
Op donderdag 30 januari was het Kunstlandschap op locatie in de Doelen in Rotterdam tijdens het Gemeentelijk Cultuurcongres 2014, georganiseerd door Kunsten ’92. Platform BK informeerde hiermee gemeenteraadsleden één op één over beeldende kunst en haar bijdrage in de samenleving.
Upstream
aftermathmailchimp
Op donderdag 6 maart geeft Platform BK een presentatie over het Nederlandse cultuurbeleid, op uitnodiging van beeldend kunstenaar Rob Voerman. Tijdens zijn solotentoonstelling ‘The Fifth Season’ nodigt hij meerdere sprekers uit in zijn installatie. Adres: Van Ostadestraat 294 Amsterdam. Inloop 19:30 uur, start 20:00 uur. Gratis entree, beperkt aantal plaatsen.
 
Discussieavond ‘Open Voor Publiek’
open_111_mode2Donderdag 20 maart
organiseert Platform BK ‘Open Voor Publiek’, een discussieavond over de (on)toegankelijkheid van de kunst. Dit thema laaide op in de pers n.a.v. de Prix de Rome tentoonstelling in de Appel. Onder andere Irene de Craen schreef een Weerwoord hierop: Weerwoord#10 ‘Populistischer dan ooit’ . Een uitnodiging met programma volgt binnenkort. De discussie vindt plaats in W139 te Amsterdam van 20:00 tot 22:00 uur. Entree 5 euro, gratis voor leden.
 
Werkbesprekingen door Kunstpit
Uitnodiging_KPS_V_ADAMDonderdag 27
maart organiseert Kunstpit een avond waarop er gezamenlijk eigen werk wordt besproken. Kunstpit is een jong initiatief dat afgestudeerde kunstenaars dergelijke faciliteiten wil bieden. Platform BK stelt de Ventilatieruimte van de OT301 Overtoom 301 beschikbaar. Het start om 18:30 uur. Deelname 12,50 euro, gratis voor leden van PBK en Kunstpit. Meld je aan via kunst@kunstpit.nl
 
Informatieavond met Mondriaan Fonds en Materiaalfonds te Eindhoven
NEST_12Donderdag 3 april nodigt Platform BK opnieuw uit om in gesprek te gaan met het Mondriaan Fonds en het Materiaalfonds. Onomatopee te Eindhoven biedt deze keer de gelegenheid voor de informatieavond. In november organiseerden we dit bij Nest Den Haag en wegens succes bieden we het graag nogmaals aan. Aanvang 19:00 uur. Adres: Bleekstraat 23 te Eindhoven. Gratis toegang.
Weerwoord #11 – In reactie op Robert Anker
Barbara Visser, foto: Jussi PuikkonenBarbara Visser is benoemd tot een van de negentien leden van de nieuw opgerichte Akademie van Kunsten. Ze schreef voor het NRC een artikel als reactie op ‘Invloed van kunstenaars op discussies? onzin’ door dichter en schrijver Robert Anker. Platform BK biedt de tekst hier aan als Weerwoord #11.
 
Opinie – The Dutch Situation
op_dutchsituation
‘The Dutch Situation’, geschreven door kunstenaar Jack Segbars, geeft een helder beeld van het Nederlandse cultuurlandschap in relatie tot politieke verschuivingen. Het artikel is geschreven op uitnodiging van het Noorse magazine ‘Billedkunst Magasin’. Lees hier meer
 
Opinie – Hoera, minder cultuur?
De Nederlandse theatergroep Maatschappij Discordia, hier met ‘Over de kunst’, moet het nu zonder subsidies doen. Bert NiehuisSchrijver Christophe Van Gerrewey neemt op onze opinie-pagina een column van Peter Vandermeersch (Hoofdredacteur NRC) onder de loep, waarin hij zijn visie geeft over de resultaten van de besparingen in Nederland en de zuiverende gevolgen van de economische crisis. Lees hier het artikel.
 
Opinie – Initiatief van de 7 linialen
op_7linealen
Afgelopen december was Platform BK aanwezig bij een bijeenkomst van het Stimuleringsfonds van de afdeling Vormgeving. Tijdens deze bijeenkomst gaf grafisch ontwerper Richard Niessen een presentatie waarin hij in de bres springt voor ‘grafisch ontwerpboeren- en boerinnen’. Lees hier het artikel.
 
Productief werkweekend in Argenteau
BK_Argenteau_3In februari heeft het Platform BK zich als bestuur en medewerkers gebogen over de doelstellingen en plannen voor 2014. Dankzij Platform-lid Carolien Stikker en haar man Peter, die heel genereus hun charmante huis hiervoor beschikbaar stelden, kijken we terug op een enorm productief weekend en zien we uit naar de toekomst!

25/02/2014Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS