F

Air Platform NL bijeenkomst – Air for Experiment continues

AiR Platform NL nodigt artist-in-residence organisaties uit voor een bijeenkomst over de betekenis van kleine kunstenaarsorganisaties met een artist-in-residence programma in kleine en middelgrote steden in Nederland. Donderdag 22 juni, 15.00 – 17.00 uur bij M4gastatelier in het Tetterode woonwerk complex, Bilderdijkstraat 157A, Amsterdam.

Dit bericht verscheen eerder op de website van Dutch Culture | TransArtists

13/06/2017
Foto credit: Delft 2 december 2016, Marco Zwinkels

De bijeenkomst is een vervolg op de Encounter AiR for Experiment die plaats vond in Delft op 2 december 2016. Binnen dit programma werd de positie van kleine kunstenaarsorganisaties uitgelicht in verschillende regio’s in Europa. Onderdeel van het programma is een samenwerking met PlatformBK; een onderzoek dat inzoomt op de situatie van vier kunstenaarsorganisaties (AiR) in Nederland; Hotel Mariakapel, Motel Spatie, Expodium en Kunsthuis SYB.

Het verslag van de Encounter in Delft samen met het onderzoek geven een eerste indruk van de impact van artistiek experiment in dialoog met de samenleving, op het niveau van kleine steden en dorpen. De uitspraken over de waarde van deze kleine organisaties, de voorwaarden, valkuilen en aanbevelingen willen we nu voorleggen om samen vervolgstappen te ontwikkelen. Het uiteindelijk doel is een document van aanbevelingen voor overheden en makers: toewerkend naar een meer diverse kunstecologie.

Agenda
14.30 Inloop
15.00 Welkom en introducties
15.15 Kort verslag AiR for Experiment in Delft / Heidi Vogels, AiR Platform NL
15.30 Uitkomsten onderzoek Over Impact en Waarde / Mariska van den Berg en Youri Appelo, PlatformBK
15.45 Conclusies en volgende stappen
17.00 Afsluiting en rondvraag
17.15 Borrel

Locatie
Tetterode woonwerkcomplex, Marmerhal – ingang Bilderdijkstraat 157A, Amsterdam

Aanmelden
h.vogels@dutchculture.nl

Deze AiR Platform NL bijeenkomst vindt plaats in samenwerking met PlatformBK en M4gastatelier.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS