U

Blijfjijzzper.nl

FNV KIEM, Kunsten ’92 en Platform Beeldende Kunst lanceren online rekentool en enquête: Blijf jij zzp’er?

27/08/2013
Eén op de tien zzp’ers werkt in de creatieve sector. Ook zij krijgen straks te maken met de drastische belastingplannen van het kabinet. Met een simpele rekentool kunnen ze nu al online uitrekenen wat hun netto-inkomen wordt als zelfstandigenaftrek en startersaftrek worden afgeschaft. De website www.blijfjijzzper.nl is vandaag gelanceerd door FNV KIEM, Kunsten ’92 en Platform Beeldende Kunst. Met de website vragen de initiatiefnemers de aandacht van het publiek en de politiek voor de dreigende problemen.

Het kabinet zegt dat het inzet op de creatieve industrie als topsector en op cultureel ondernemerschap, maar haalt de randvoorwaarden daarvoor onderuit. Door de bezuinigingen kan een zzp’er 25 à 30 procent van het inkomen kwijtraken. FNV KIEM, Kunsten ’92 en Platform Beeldende Kunst maken zich grote zorgen over de toekomst van het creatieve ondernemerschap als deze bezuinigingen doorgaan.

Met www.blijfjijzzper.nl willen ze de concrete gevolgen van de bezuinigingen zichtbaar maken. Zzp’ers kunnen zelf hun inkomensdaling berekenen. Ze worden ook dringend uitgenodigd mee te doen aan een mini-enquête en een online petitie. De resultaten worden aangeboden aan de Tweede Kamer.

Staatssecretaris Weekers maakt over drie weken op Prinsjesdag bekend hoe hij 500 miljoen euro wil weghalen bij de aftrek voor zelfstandigen.

Meer informatie:
FNV KIEM Persvoorlichter Harrie Lindelauff 06 134 134 79
Kunsten ’92: Algemeen secretaris Marianne Versteegh 06 205 39 299
Platform Beeldende Kunst: 06 199 934 11

Als je een banner op je eigen website of Facebook pagina wilt plaatsen kan je die hier downloaden.

screenshot_blijfjij_600

zzp6
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS