N

geen stad zonder kunst #2

Platform BK organiseert samen met de Kunstenbond een vervolg op de Elfstedentocht van vorig jaar om het gesprek over woon- en werkplekken voor kunstenaars in de stad verder te brengen. In zes steden bouwen we door aan een sterke dialoog tussen stad, kunstenaars en politiek. #Geenstadzonderkunst2.

11/03/2019
De werkbijeenkomsten van Geen Stad Zonder Kunst #2 vinden in mei, juni en juli plaats in Den Haag, Amsterdam, Arnhem, Tilburg, Utrecht en Maastricht. Voorafgaand aan de bijeenkomsten wordt in iedere stad intensief gesproken met de kunstenaars, atelierorganisaties en andere belanghebbenden om actuele kwesties die in de stad spelen helder te krijgen. We nodigen in iedere stad een kunstenaar uit om een poster ontwerpen waarmee het atelierbeleid breder onder de aandacht wordt gebracht.

Met deze werkbijeenkomsten willen we het woon-werkklimaat van kunstenaars en de relatie met burgers en politiek verbeteren. Daarnaast willen we input en goede voorbeelden ophalen om deze kennis verder te kunnen delen en verspreiden. Mocht je in een van deze steden wonen of werken en je ervaringen met ons willen delen, laat het vooral weten! Kijk voor het volledige programma bij de events op facebook.com/Geen-Stad-Zonder-Kunst.

Het vervolg op Geen Stad Zonder Kunst wordt mede mogelijk gemaakt door Pictoright en BankGiro Loterij Fonds. Bekijk ook de videoclip die Yuri Veerman maakte voor Geen Stad Zonder Kunst.

Ontwerp: Yuri VeermanOver Michelle Schulkens

Michelle Schulkens (1988) is afgestudeerd als M.A. Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is in het kunstenveld actief op snijvelden van communicatie, productie, educatie en onderzoek en werkte onder andere voor het Centraal Museum, Kunsthal KAdE en Stroom Den Haag. Als zzp’er werkt zij mee aan onderzoeken naar de financiële positie van de beeldend kunstenaar. Dit is ook een van haar speerpunten bij Platform BK. Daarnaast schreef ze mee aan de Fair Practice Code en ondersteunt ze bij de organisatie en coördinatie van projecten.


GERELATEERDE ITEMS