G

Kunstlandschap

Kunstlandschap is een doorlopend project dat op dit moment bestaat uit drie onderdelen: Art Matters, Het Initiatief en De Verbeeldingsstorm. Art Matters is een uitgebreide serie essays die ingaat op het veranderende politieke landschap in Nederland en de positie van de kunst daarbinnen. Het Initiatief is een inventarisatie van bestaande samenwerkingsverbanden binnen de beeldende kunstwereld in Nederland. De Verbeeldingsstorm is een inventarisatie van kunstinitiatieven die vanwege de bezuinigingen van Rutte I moeten sluiten, fuseren of een doorstart maken.

17/12/2012
Alle drie de projecten worden continu aangevuld en vernieuwd en geven zo een helder en actueel overzicht van de acties en reacties in de kunstwereld. De projecten zijn gemakkelijk te bestellen en bij te houden en moeten uiteindelijk een vaste plek krijgen op talloze locaties, van academie tot museum. Op de lange termijn is het de bedoeling om dit overzicht ook op locaties buiten de kunstsector een plek te geven. Hieronder vind je een selectie van verschillende locaties waar het Kunstlandschap is getoond.

INexactly THIS. Kunstvlaai 2012 – Festival of Independents. 23.11.12 – 05.12.12

De Appel Arts Centre tijdens Vote Back.
 05.10.12 – 04.11.12.

Rijksakademie Open. december 2011


Jeanine Hofland.
In het weekend van 22 oktober functioneerde galerie Jeanine Hofland onder de naam ‘Open Dialogue’ als informatiepunt over de bezuinigingen op kunst en cultuur. Naast Art Matters toonde Platform Beeldende Kunst ook de serie affiche’s die in september waren gebruikt bij het protest in Den Haag.Bibliotheek KABK.
2011Stedelijk Museum Amsterdam.
2011
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS