Platform Beeldende Kunst 2013 februari – Platform BK


2013 februari

Eerste ledenbijeenkomst
Zaterdag 23 februari, van 16.00 tot 18.00 houden we bij TAAK (Frans de Wollantstraat 82, 1018 SC Amsterdam) onze eerste ledenbijeenkomst. De bijeenkomsten moeten een plek worden waar we met betrokken mensen samen komen om in een informele setting de koers van het Platform te bespreken, nieuwe ideeën tegen het licht te houden en te kijken wat we als groep voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens de bijeenkomst zullen we bij aanvang kort uiteen zetten waar het Platform mee bezig is en wat onze plannen voor de komende maanden zijn. Daarna is er tijd om zelf ideeën aan te dragen: waar zou het Platform zich meer op moeten richten, hoe kunnen we de bestaande activiteiten intensiveren, een betere plek geven, wat zou je zelf willen doen voor het Platform?
We sluiten elke bijeenkomst af met een kleine performance van een beeldende kunstenaar, verhalenverteller of muzikant. De eerste bijeenkomst zal iemand van ArtistTalks spreken. Wij verzorgen die avond wat brood en soep en er is een bar waar we Halbe’s schenken. Na de bijeenkomst is er ruimte om nog even na te praten. De bijeenkomsten zijn voor leden en introducees, als je nog geen lid bent kan je je hier aanmelden.
Weerwoord #4
ww4_beeld_72_130108
Onze vierde Weerwoord ‘Nou doet u het weer’ is ditmaal geschreven door Rune Peitersen en Mariska van den Berg. Het gaat in op een artikel van Arjo Klamer dat werd gepubliceerd in zowel het NRC Handelsblad als de NRC Next. Klamer stelt in zijn betoog dat ‘kunst als een gesprek gezien moet worden en dat de kunstwereld dat gesprek veel actiever zou moeten aanzwengelen’. Hij gaat in zijn stuk voorbij aan het feit dat de kunstwereld dat gesprek al lang probeert te voeren, maar dat onze gesprekspartner minder geïnteresseerd is in de dialoog.
Vacatures
DSC00704
Het Platform bestaat inmiddels ruim een half jaar en zet zich met veel energie en plezier in om de beeldvorming rondom kunst te verbeteren en de positie van de kunstenaar te versterken. Tegelijkertijd gaat veel van deze energie naar de organisatorische en administratieve kant van de zaak. We zijn daarom hard op zoek naar mensen die ons kernteam willen versterken en zoeken daarvoor iemand die hart heeft voor de beeldende kunst en ervaring heeft met organisatorische en administratieve werkzaamheden. We zijn per direct op zoek naar een Coördinator, Webredacteur, Juridisch adviseur en Fundraiser. Kijk hier voor meer info.

12/02/2013Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS