Platform Beeldende Kunst 2013 juni – Platform BK


2013 juni

Kunstlandschap
De installatie hiernaast is van Maurice Bogaert en Mathijs Lieshout die binnenkort een nieuw Schap voor ons zullen ontwerpen. Deze kast kan als een Ikea pakket besteld worden door bijvoorbeeld kunstacademies en andere instellingen. De schappen worden continue up to date gehouden en zijn gratis te downloaden op onze website.
 
Weerwoord #6
ww6_subspons_72_rgb
Is er een verschil tussen cultuur die wordt gefinancierd met privaat geld en cultuur die wordt gefinancierd met gemeenschapsgeld? Dat vroegen Esther Polak en Ivar van Bekkum zich af in Weerwoord #6. ‘Waar cultuursubsidies het generieke kunstklimaat ondersteunen, richt de commerciële markt zich op één uitverkoren partij en pikt zo de krenten uit de pap.’ Lees het gehele essay hier.
 
27 juni – Ledenvergadering PBK
DSCF5929
Op donderdag 27 juni bestaat het Platform officiëel een jaar. Op die dag hebben we onze eerste algemene ledenvergadering in de OT301, waar we sinds een aantal maanden ook ons kantoor hebben. Op deze dag bespreken we met onze leden wat we als platform kunnen betekenen voor de kunst. We eindigen de dag met een kleine performance en er is lekker eten en wat te drinken. De vergadering is exclusief voor leden, dus meld je aan als je erbij wilt zijn.
 
Utopisch kunstbeleid
utopia_600
We weten het allemaal nog, de Schreeuw, de Mars en alle andere acties tegen de rampzalige plannen van Rutte I. Maar als dat beleid zo slecht is, wat is dan een goed beleid, oftewel: als wij het voor het zeggen hebben, wat willen we dan? Gerbrand Burger heeft een programma samengesteld waarin hij met de deelnemers op zoek gaat naar het ideale kunstbeleid. Deelname is gratis voor alle leden, vragen of inschrijven kan via sandra@platformbk.nl.
 
Van Schiller tot Zijlstra
merijn
Merijn Oudenampsen heeft op verzoek van Platform BK een programma samengesteld om ons meer inzicht te geven in de geschiedenis van de Nederlandse cultuurpolitiek. Als je lid bent kan je meedoen met het programma dat in september van start gaat. Meer info is binnenkort te vinden op onze site, als je nu al nieuwsgierig bent of je aan wilt melden kan je een mailtje sturen naar sandra@platformbk.nl.
 
Leden maken Platform BK
527974_354648491275504_2004524421_n
Er zijn de afgelopen tijd veel nieuwe leden bij gekomen, maar we hebben er nog veel meer nodig om onafhankelijk te kunnen zijn. Je kan al lid worden vanaf 4 euro per maand, zo kunnen wij als Platform BK onze activiteiten voortzetten en schrijven, denken, organiseren en illustreren over het belang van kunst voor de samenleving. Als je mee wilt denken of doen horen we het ook graag via meedoen@platformbk.nl.

10/06/2013Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS