Platform Beeldende Kunst 2013 september – Platform BK


2013 september

BLIJFJIJZZPER.NL
Platform BK, FNV Kiem en Kunsten ’92 hebben de afgelopen week de website blijfjijzzper.nl gelanceerd. Hier kun je als zelfstandige protest aantekenen tegen belastingmaatregelen die hevig door het kabinet worden bediscussieerd. Resultaten – gemeten tot aan met 2 september – geven weer dat de website tot nu toe goed is bezocht, door zo’n 15.000 unieke bezoekers per dag. Naar schatting hebben 2000 bezoekers de online enquête ingevuld en het dubbele aantal bezoekers heeft de petitie getekend. Ook acties van overige ZZP-organisaties doen het goed, zij verzamelden ongeveer 40.000 handtekeningen. Daar zijn we natuurlijk enorm tevreden mee; en het levert ook iets op! Zo is de problematiek tijdens het Paradisodebat meerdere keren door minister Bussemaker en overige cultuurwoordvoerders aangehaald als hekel punt op de agenda en inmiddels doen geruchten de ronde dat de zelfstandigenaftrek toch niet zal worden afgeschaft. Hoopvolle signalen! Tot er uitsluitsel komt op Prinsjesdag zijn nieuwe handtekeningen nog hard nodig….dus ‘Spread the Word!’

Opiniestuk Paradisodebat 2013

paradisodebat
Het cultuurpolitieke seizoen is aangebroken en zoals altijd wordt dit ingeleid door het traditionele Paradisodebat. Platform BK was er dit jaar weer bij en discussieerde actief mee over het thema ‘Transitie – kunst en cultuur voor een veranderende samenleving.’ Rune Peitersen schreef namens het platform een opiniestuk over het verloop van de avond, dat je hier kunt lezen.

Leesgroep ‘Van Schiller tot Zeilstra’ uitgesteld

merijn
De leesgroep ‘Van Schiller tot Zeilstra’, die in september voor de leden van het platform van start zou gaan, moeten we helaas nog even op stapel zetten. Dit in verband met de rugblessure van initiatiefnemer Merijn Oudenampsen. Zodra de nieuwe aanvangsdatum bekend is worden deelnemers vanzelf weer op de hoogte gebracht. In de tussentijd wensen we Merijn veel sterkte bij zijn herstel!

05/09/2013Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS