Platform Beeldende Kunst Paradisodebat 2021 – Platform BK


Paradisodebat 2021

De door Kunsten ’92 georganiseerde politieke aftrap van het culturele jaar vond afgelopen zondag plaats in Paradiso.

02/09/2021
Het cultureel jaar is weer begonnen, dus het jaarlijkse Paradisodebat van Kunsten ’92 kon niet uitblijven. Tijdens de formatie en tegen het einde van de Covid-pandemie was er veel te bespreken. Perspectieven op (Europees) cultuurbeleid in de laatste fase van de Covid-pandemie, het subsidiestelsel en de rol van cultuur in de maatschappij werden op scherp gesteld door sprekers als Marietje Schaake, Imara Limon en Ann Demeester.

De aanwezige politici namen geen verrassende stellingen in, maar dat deed niet af aan de kracht van het programma. Na een deprimerende week (Formule 1-affaire, vastgelopen formatie, aangekondigd einde steunpakketten), gaf het Paradisodebat namelijk een mooie dosis hernieuwde moed en vechtlust. Daarom onze tip: zet vanavond in plaats van het door Minister de Jonge aangeraden DVD’tje eens het Paradisodebat op!

Je vind de opname van het Paradisodebat hier. Een verslag van Edo Dijksterhuis is hier te lezen.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS