U

Manifest behoud betaalbare ateliers in Amsterdam

Het ‘Manifest behoud betaalbare ateliers in Amsterdam’ werd 25 oktober door Platform BK, FNV Kunstenbond en Loods 6 opgesteld. Binnen enkele dagen werd het manifest getekend door tientallen ateliers, ateliercomplexen, broedplaatsen en organisaties in Amsterdam en daarbuiten!

15/11/2016
In het licht van de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt in de stad en in het kader van de Woningwet 2015, hebben we in het manifest de gemeente en de woningcorporaties gevraagd betaalbare ateliers en atelierwoningen in Amsterdam te behouden. Ook vragen we om kunstenaars als gelijkwaardige partner in het gesprek over het atelierbeleid in de stad te betrekken.

Op 27 oktober werd het manifest in de gemeenteraadscommissie Kunst & Cultuur aan de raadsleden namens alle ondertekenaars overhandigd. Naar aanleiding daarvan heeft de gemeenteraadscommissie het manifest en atelierbeleid weer op 17 november op de agenda gezet. De vergadering is openbaar van 9:00-12:30 in De Rooszaal, 0239 op het Stadhuis. U wordt op de hoogte gehouden.

Laat uw stem horen! U kunt het manifest nog steeds tekenen! Let op: voorlopig laten we het manifest slechts door organisaties tekenen. Maar u kunt het manifest ook als individu tekenen, in dat geval komt uw naam later in het proces onder het manifest te staan.

Download hier het manifest met een up-to-date lijst van de ondertekenaars.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS