Platform Beeldende Kunst Meet up: Wat betekent dit voor de kunsten? – Platform BK


Meet up: Wat betekent dit voor de kunsten?

In het licht van de recente verkiezingsresultaten nodigt Platform BK je uit voor een bijeenkomst bij W139 in Amsterdam om te bespreken wat deze resultaten mogelijk voor de kunsten kunnen betekenen. Het doel van deze bijeenkomst is om gezamenlijk de potentiële impact van deze resultaten op de kunstsector te onderzoeken en een strategie te bedenken voor een effectieve reactie.

 

16/12/2023
Platform BK werd ruim 10 jaar geleden opgericht, gelanceerd in de W139, vanuit een gevoel van solidariteit en urgentie om geplande bezuinigingen binnen de beeldende kunstsector tegen te gaan. Wij erkennen de betekenis van dit moment en geloven dat het essentieel is om samen te komen, de solidariteit te bevorderen en de uitwisseling van kennis en ideeën te bevorderen om gezamenlijke actie te ondernemen.

We streven ernaar een platform te bieden aan iedereen die werkzaam is op het gebied van de beeldende kunst, om samen strategieën te bedenken en partnerschappen te versterken. Wij willen iedereen uitnodigen met vragen en zorgen om deze tijdens deze bijeenkomst te uiten. Daarnaast zijn we van plan je kennis te laten maken met verschillende organisaties waarmee we samenwerken om collectieve strategieën te ontwikkelen.

We zullen worden vergezeld door de mede-oprichter van Platform BK, Rune Peitersen, die een speech hield in W139 tijdens de aftrap van Platform BK in 2012. Dit zal ons in staat stellen terug te blikken op de veranderingen en welke tools we opnieuw kunnen inzetten. Daarnaast verwelkomen wij graag Thomas Drissen van de Creatieve Coalitie die beschikbaar zal zijn om je vragen met betrekking tot het overheidsbeleid te beantwoorden.

Kom op 16 december van 14.00 tot 16.00 uur naar W139 in Amsterdam voor deze discussie. Op de agenda staat een korte introductie door Platform BK en de Creatieve Coalitie, gevolgd door een open forum voor vragen in zowel  Nederlands als Engels.

RSVP hier!

 

Met dank aan W139 voor hun steun en aan Farida Sedoc voor het bieden van ruimte in haar solo show. 
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.