Q

In gesprek met de fondsen – Onomatopee

Op donderdag 3 april zijn Birgit Donker, directeur van het Mondriaan Fonds en Francine Mendelaar van Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving door Platform Beeldende Kunst uitgenodigd om vragen van beeldend kunstenaars en bemiddelaars te beantwoorden over werkbijdragen, rentevrije leningen en andere financieringsmogelijkheden voor beeldend kunstenaars. Het gesprek vindt plaats om 20.00 uur, bij Onomatopee in Eindhoven. Inloop is vanaf 19.30 uur en toegang is gratis.

22/03/2014
Kun je er niet bij zijn maar heb je wel een vraag? laat het ons weten via Facebook of stuur ons de vraag per mail: info@platformbk.nl.

Onomatopee office and project-space
bleekstraat 23
5611VB Eindhoven

Klik hier voor een routebeschrijving naar Onomatopee.


Wat is het Mondriaan Fonds?

www.mondriaanfonds.nl

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Het bevordert bijzondere en vernieuwende projecten en activiteiten van beeldend kunstenaars, bemiddelaars en instellingen die van belang zijn voor de beeldende kunst en het cultureel erfgoed in Nederland. Alle financiële bijdragen die het Mondriaan Fonds verstrekt hebben tot doel de betekenisvolle ontwikkeling en zichtbaarheid van beeldende kunst en cultureel erfgoed in Nederland te stimuleren, daar waar de markt dit niet of nog niet mogelijk maakt.

Het Mondriaan Fonds biedt een diversiteit aan bijdragemogelijkheden op het gebied van talentontwikkeling, praktijkverdieping en projectinvesteringen voor beeldend kunstenaars (en bemiddelaars), terwijl musea en andere instellingen voor hedendaagse kunst en cultureel erfgoed bij het fonds terecht kunnen voor projectinvesteringen, opdrachten, programmering en collecties. Het kan daarbij gaan om een startende kunstenaar die nieuw werk wil ontwikkelen, een museum dat een kunstwerk gaat aankopen of wil samenwerken met een kunstenaar of een ander museum, een festival met een programma van activiteiten tot een galerie die op een buitenlandse kunstbeurs kunst uit Nederland wil tonen. Particulieren weten het fonds te vinden voor opdrachten aan kunstenaars, de mobiel erfgoed lening of het kopen van kunst met de KunstKoop.


Wat is het Materiaalfonds?

www.materiaalfonds.nl

Het Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving biedt beeldend kunstenaars, fotografen, ontwerpers en kleine kunstinstellingen de mogelijkheid een rentevrije lening af te sluiten. De leningen zijn bedoeld voor het maken en presenteren van nieuw werk, zoals voor een expositie in binnen- of buitenland, een fotoboek of andere bijzondere publicatie, een prototype of modecollectie.

Met een klein bedrag kunnen kunstenaars vaak een grote stap vooruit zetten. Maar voor zo’n klein bedrag kunnen zij, vanwege een wisselend inkomen en weinig garanties, niet terecht bij een bank. Ze kunnen wel terecht bij het Materiaalfonds, die tegen gunstige voorwaarden artistieke projecten en producties financiert. .

Het Materiaalfonds is een fonds voor en door kunstenaars. Een bedrag wordt uitgeleend aan een kunstenaar, komt terug en wordt weer uitgeleend aan een andere kunstenaar. Zo heeft het Materiaalfonds sinds zijn oprichting in 1972 met een leenkapitaal van €350.000 inmiddels zo’n 1850 projecten gefinancierd met een totaalbedrag van bijna € 6.500.000.

Het Materiaalfonds is een onafhankelijke stichting die nu samenwerkt met het Mondriaan Fonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, CBK Rotterdam en Stichting DOEN.

 

ono_nieuwsbrief
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS