G

De Echte Waarde van Kunst

Staat de economische waarde van kunst in verhouding tot de maatschappelijke waarde? Op maandag 25 oktober, 20:00 uur, neemt Sepp Eckenhaussen namens Platform BK deel aan een paneldiscussie over deze vraag in Pakhuis de Zwijger.

18/10/2021
Kunst geeft de stad uitstraling, biedt levendigheid, verrast en daagt uit. Het kan tot nadenken zetten en het kan ook gewoon inspirerend en mooi zijn. Het is een belangrijke reden voor mensen om in een stad te willen wonen, werken en recreëren. Kunst is dus belangrijk om de stad leefbaar te houden, maar is er nog wel ruimte voor de creatieve makers in de stad en staat de economische waarde van kunst wel in verhouding tot de maatschappelijke waarde die het heeft? In deze tweede aflevering van Centre of Expertise for Creative Innovation x Designing Cities for All gaan we hierover in gesprek met onderzoekers, beleidsmakers en natuurlijk kunstenaars. Ook gaan we het hebben over het maatschappelijk verdienvermogen. Wat is het, hoe bereik je het en wat voor rol kunnen kunstenaars en ontwerpers hierin hebben?

Deelnemers: Kevin de Randamie, Sepp Eckenhaussen, Josien Pieterse, Raul Balai, Wilja Jurg, Gerbrand Bas, Frank Kresin en Jörgen Tjong A Fong (moderator).

Datum en tijd: maandag 25 oktober, 20:00-21:30
Locatie: IJzaal Pakhuis de Zwijger én online (livecast)
Entree: gratis

Leer meer over de sprekers en reserveer je kaartje op de website van Pakhuis de Zwijger.

Dit programma is ontwikkeld door het Center of Expertise for Creative Industries voor het dossier ‘Designing Cities for All’ van Pakhuis de Zwijger. De programmamakers zijn Folkert Lodewijks en Loes van der Tuuk.
Over Sepp Eckenhaussen

Sepp Eckenhaussen is onderzoeker bij het Instituut voor Netwerkcultuur. Van 2020 tot 2023 vormde hij met Koen Bartijn het kernteam van Platform BK.


GERELATEERDE ITEMS