Platform Beeldende Kunst Te gast bij de Kunst & Bondcast – Platform BK


Te gast bij de Kunst & Bondcast

Sepp Eckenhaussen sprak in de Kunst & Bondcast over onze open brief aan kunstacademies.

07/02/2022
Naar aanleiding van de open brief aan kunstacademies die Platform BK afgelopen december publiceerde, maakte de Vakgroep Kunstonderwijs van de Kunstenbond een aflevering van hun podcast (de Kunst & Bondcast) over de toekomst van de nieuwe lichting alumni van de Nederlandse kunstacademies. Het platform en de ondertekenaars roepen hierin het management van Nederlandse academies op om hun studenten beter voor te bereiden op de weerbarstige economische realiteit van de cultuursector, zonder te vervallen in clichés van artistieke autonomie of cultureel ondernemerschap. Host Manu van Kersbergen spreekt met Sepp Eckenhaussen, de co-directeur van Platform BK, Delphine Bedel docente/onderzoeker/kunstenaar en Werner de Valk, alumnus van de Rietveldacademie en onderdeel van kunstcollectief De Derde Plaats.

Luister de Kunst & Bondcast, seizoen 1, aflevering 6 hier: https://open.spotify.com/episode/7kgDTRTWkWLvF0AopXqQVT?si=3sJZHbB_THiZXj-auf0w0Q&nd=1
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS