Platform Beeldende Kunst Enquête: hoe lang houden we het nog vol? – Platform BK


Enquête: hoe lang houden we het nog vol?

Hoe lang hou jij het hoofd nog boven water? Maak jij (nog) gebruik van generieke noodsteun? Wat heb jij het hardst nodig om de crisis te overleven?

22/01/2021
Dinsdag 12 januari werd de lockdown in Nederland weer verlengd. Concreet perspectief voor heropening van de culturele en creatieve sector is er nog niet. Daarom hebben De Kunstenbond en de Creatieve Coalitie, ook namens Platform BK, een enquête opgesteld om de stand van zaken op te maken. Hoe lang hou jij het hoofd nog boven water? Maak jij (nog) gebruik van generieke noodsteun? Wat heb jij het hardst nodig om de crisis te overleven?

Dit gebeurt er met jouw input
Wij gebruiken de resultaten in onze lobby voor extra steunmaatregelen. Met jullie informatie onderbouwen we de noodzaak om met extra maatregelen te komen. We gaan vertrouwelijk om met je gegevens. We gebruiken jouw input als onderdeel van statistieken die we naar aanleiding van de resultaten uit deze enquête publiceren. Derden krijgen geen inzicht in gegevens die naar jou als persoon kunnen wijzen.

De zoveelste enquête…
Toch is het wel belangrijk dat je (weer) meedoet. Cijfers helpen namelijk mee in onze strijd. Cijfers creëren meer begrip bij beleidsmakers voor de situatie van onze sector, ze moeten leiden tot een eerlijkere verdeling van de noodsteun en tot passende steunmaatregelen voor onze zzp’ers. We hopen op jouw bijdrage!

Vul de enquête hier in.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS