J

Lancering Fair Practice Code

Tijdens de bijeenkomst in Veem Huis voor Performance op 3 oktober wordt de eerste versie van de Fair Practice Code in de kunsten aangeboden aan demissionair minister Bussemaker.

02/10/2017
De Fair Practice Code is een kader voor duurzaam, eerlijk en transparant ondernemen en werken in kunst, cultuur en creatieve industrie. Een brede vertegenwoordiging van creatieve professionals uit vele disciplines heeft de eerste versie van de Fair Practice Code opgesteld. De code biedt concrete handvatten voor makers, cultuurwerkers, gezelschappen, instellingen, fondsen en overheden in de culturele sector. Basisprincipes zijn Fair Pay, Fair Chain en Fair Share.

De code is een praktische uitwerking van de Arbeidsmarktagenda voor de cultuur- en creatieve sector, waarvoor Kunsten ‘92 in 2016 van minister Bussemaker de opdracht kreeg en die dit najaar gereed zal zijn.

WERKBIJEENKOMST VAN 19.30 TOT 21.30 UUR
De Fair Practice Code die op 3 oktober aan de minister wordt overhandigd is een eerste versie. In de komende periode is het de bedoeling om met zoveel mogelijk mensen uit de culturele en creatieve wereld te onderzoeken wat er nodig is om de code te optimaliseren en praktisch inzetbaar te maken. De werkbijeenkomst op 3 oktober is een eerste stap in dat proces.
Na een openingsstatement door Felix Rottenberg (voorzitter bestuur van de Amsterdamse Kunstraad en van Nieuw Geneco) en verhalen uit praktijk door kunstenaars, wordt het publiek onder leiding van Rune Peitersen uitgedaagd om concreet met de Fair Practice Code aan de slag te gaan.

PRAKTISCHE INFO
Dinsdag 3 oktober 2017
19.00 tot 19.30 uur inloop
19.30 tot 21.30 uur Fair Practice werkbijeenkomst
Veem Huis voor Performance, Van Diemenstraat 408 – 410 Amsterdam

 
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS