D

Petitie: BTW BK terug naar 6%

Namens actiecomité Schuilen in het Rijks: BTW voor beeldende kunst terug naar 6%.

De podiumkunsten gaan terug naar 6% BTW, terwijl de beeldende kunst te maken krijgt met een tweede verhoging: van 6, via 19, naar 21% BTW.
Hiermee verdwijnt het laatste middel voor kunstenaars om de gevolgen van de crisis en de reeds eerder ingevoerde bezuinigingen op te vangen.

Teken de petitie op: http://petities.nl/petitie/btw-voor-beeldende-kunst-terug-naar-6

 

01/05/2012
PETITIE

Wij beeldend kunstenaars, galeriehouders, verzamelaars, collega’s uit de sector, en kunstliefhebbers constateren ongelijke handhaving van de BTW voor podiumkunsten en beeldende kunst brengt een onacceptabel onderscheid in de culturele sector aan. Terwijl de podiumkunsten teruggaan naar 6% BTW, krijgt de beeldende kunst met een tweede BTW-verhoging te maken. Door de BTW-verhoging daalde de verkoop via galeries het afgelopen jaar reeds met 25%. De beeldend kunstenaars worden onevenredig hard getroffen door deze opeenstapeling van bezuinigingen.

Er mag geen onderscheid gemaakt worden in het BTW-tarief binnen de culturele sector. Ook de beeldende kunst moet terug naar 6% BTW! Een lager BTW-tarief verlicht de lasten voor de beeldend kunstenaar, stimuleert het ondernemerschap, repareert de sterk dalende opbrengsten en helpt de internationale marktpositie te handhaven.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS