Platform BK bij de Appel

Op woensdag 11 mei presenteren De Rotterdamse Beeldmaatschappij en Platform BK een screening van de film HOE KUN JE NOU ZO LEVEN (THIN LINE) bij De Appel arts centre in Amsterdam. De screening maakt deel uit van het co-speaking programme bij de tentoonstelling You Must Make Your Death Public, één van de twee eindtentoonstellingen van het Curatorial Programme 2016.

05/05/2016
De tentoonstelling onderzoekt de functie van crisis in de samenleving en in instituten. Vertrekkend vanuit een specifieke geval, poogt het project machtsrelaties tussen groepen en individuen bloot te leggen door kritisch te kijken naar de soms wonderlijke formuleringen rondom esthetiek, taal en plaats tijdens momenten van verandering. Het laat zien hoe bepaalde culturele uitingen en praktijken altijd bepaalde groepen in een samenleving bevoordelen.

You Must Make Your Death Public zal via werk van verschillende kunstenaars, onderzoeken en politieke standpunten een plek voor gesprek worden, die zich manifesteert in een tentoonstelling, een publicatie en een publieksprogramma, waarbij verschillende individuen en gemeenschappen bij de Appel arts centre als Co-Speakers uitgenodigd worden. Het programma is niet gericht op een specifiek publiek of bepaalde groepen mensen, maar heeft als doel om gesprekken te ondersteunen tussen bestaande gemeenschappen en mensen die zich betrokken voelen bij huidige crisissen. Het programma bestaat uit filmvertoningen, presentaties, lezingen en gemeenschappelijke bijeenkomsten.
Curatoren: Jussi Koitela, Renée Mboya, Asep Topan

Untitled (two takes on crisis) is een reflectie op (kunst)instituten in crisis, een zeer actueel gegeven gezien de recente ontwikkelingen bij de Appel arts centre na het ontslag van de directeur. Maar in instituten in het algemeen is crisis ontegenzeggelijk een continue terugkerend gegeven of een verborgen realiteit. De twee projecten bieden verschillende benaderingen van deze situaties. Het ene project verenigt kunstwerken en personen die de grotere context van een crisis opzoeken, terwijl het andere educatieve en therapeutische remedies zoekt voor een kritieke toestand.

Entree
Reguliere tentoonstellingsentree + 3 euro
Er is een combiticket verkrijgbaar voor 15 euro (exclusief de entree tot de tentoonstelling). Dit combiticket geeft toegang tot alle activiteiten bij Untitled (two takes on crisis).

WOENSDAG 11 MEI 16-18 UUR
Screening van HOE KUN JE NOU ZO LEVEN (THIN LINE), gepresenteerd door Freek Boon van De Rotterdamse Beeldmaatschappij, georganiseerd door Platform BK

WOENSDAG 18 MEI 16-18 UUR
Screening LINKSE HOBBIES ingeleid door Nancy Hoffman en Dennis Neumann van De Rotterdamse Beeldmaatschappij, georganiseerd door Platform BK.
Over Michelle Schulkens

Michelle Schulkens (1988) is afgestudeerd als M.A. Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is in het kunstenveld actief op snijvelden van communicatie, productie, educatie en onderzoek en werkte onder andere voor het Centraal Museum, Kunsthal KAdE en Stroom Den Haag. Als zzp’er werkt zij mee aan onderzoeken naar de financiële positie van de beeldend kunstenaar. Dit is ook een van haar speerpunten bij Platform BK. Daarnaast schreef ze mee aan de Fair Practice Code en ondersteunt ze bij de organisatie en coördinatie van projecten.


GERELATEERDE ITEMS