J

Solidarity Sessions #1: Info-uitwisseling

Doe woensdagavond 6 mei mee met onze informatie-uitwisseling over de culturele sector in de corona-crisis. Met kunstenaars, experts en ruimte voor vragen.

03/05/2020
Dit is de aankondiging van het programma Solidarity Sessions #1. Wil je het evenement terugkijken of het verslag lezen? Dat kan hier.

 

*N.b. Omdat we tijdens deze bijeenkomst veel vragen voor internationale kunstenaars zullen behandelen, is de voertaal Engels. Vragen stellen kan ook in het Nederlands.*

Heb je vragen over hoe je als kunstenaar of cultuurwerker om kunt gaan met de corona-crisis? Wil je weten tegen welke problemen kunstenaars, tentoonstellingsruimten, instellingen en hun netwerken in de corona-crisis aanlopen? Doe dan mee met de online info-sessie Solidarity Sessions: woensdag 6 mei, 20:00 uur, op het YouTube-kanaal van de W139: https://www.youtube.com/channel/UCULMixWxky4DhP7q7ZaWGrA.

Het wordt een informele en interactieve live-stream over de huidige situatie rond COVID-19 in Nederland en de gevolgen ervan voor de culturele sector. Onder de deelnemers zijn kunstanaars, een advocaat en een vakbondswerker. We gaan het hebben over:
▸ Persoonlijke verhalen van de problemen die kunstenaars ondervinden. Wat gebeurt er eigenlijk in de apartementen en op de balkons in het land?
▸ Hoe het precies zit met de steunmaatregelen, zoals de TOZO en TOGS. Wat zijn de do’s en dont’s?
▸ Problemen en kansen voor fondsaanvragen, in het bijzonder voor kunstenaars en andere zelfstandigen.
▸ Welk werk er nu gedaan wordt door de verschillende organisaties en platformen, die zich voor de kunsten inzetten.
▸ Wat de (nabije) toekomst zal brengen en hoe we ons daarvoor kunnen organiseren.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Platform BK, de Salwa Foundation en W139. Het is een initiatief van Margarita Osipian. W139 is onze facilitator. Een groep kunstnaars zit op dit moment in de ruimte van de W139 in quarantaine en werkt daar aan het opzetten van een virtuele omgeving waar we kunnen samenkomen. Deze opzet zal hopelijk ruimte bieden aan het open delen van vragen, zorgen en angsten. Zo kunnen we samen sterker staan.

De sprekers zijn o.a. Jeremy Bierbach van Franssen Advocaten, gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht, Koen Bartijn en Sepp Eckenhaussen van Platform BK, en Peter van den Bunder van de Kunstenbond. De kunstenaars die komen spreken zijn Eshan Fardjadniya, Alina Lupu, Julia Sokolnicka en Yara Said.

Je kunt vragen al van tevoren insturen, zodat wij deze kunnen voorbereiden en zorgen dat ze goed beantwoord worden. Stuur je vragen vóór dinsdag 5 mei, 17:00 uur, naar info@w139.nl.
Over Platform BK

Platform BK onderzoekt de rol van kunst in de samenleving en voert actie voor een beter kunstbeleid. Wij vertegenwoordigen kunstenaars, curatoren, ontwerpers, critici en andere culturele producenten.


GERELATEERDE ITEMS